Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Όπως στρώσεις έτσι θα κοιμηθείς


Έκτακτο συμβούλιο για τους παιδικούς Σταθμούς
Από μόνο του τα έκτακτο δημιουργεί 
μεγάλο πρόβλημα για την διοίκηση.
Γιατί έκτακτο θέμα για κάτι που έπρεπε να έχει ρυθμισθεί με την λήξη της περσινής  χρονιάς.
Αντιλαμβανόμαστε την καθυστέρηση των πινάκων ΕΣΠΑ αλλά ήδη από  1η Σεπτεμβρίου οι σταθμοί έπρεπε να λειτουργούν με τα παιδιά που ο Δήμος είχε προγραμματίσει να πάρει.
Όταν όμως επιλέγεις να προχωρήσεις μόνος νομίζοντας ότι τα ξέρεις όλα, όταν σχηματίζεις την επιτροπή για την επιλογή χωρίς την αντιπολίτευση, όταν αναγκάζεσαι μέσα σε προεκλογική περίοδο να κάνεις έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο για ένα θέμα καθόλου έκτακτο για το οποίο προειδοποιήθηκες σε όλους τους τόνους μήνες πριν.
Τότε μην περιμένεις συναίνεση, μην περιμένεις βοήθεια από την αντιπολίτευση που δεν είναι υποχρεωμένη να καλύπτει την δική σου αργοπορία και αστοχία.
Αποκλειστικά συνεπώς υπεύθυνη είναι η διοίκηση του Δήμου και η μονοκομματική της επιτροπή για την μικρή για μια μεγάλη πόλη συμμετοχή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, για την αργοπορημένη και πρωτοφανή καθυστέρηση έναρξης που δημιουργεί πρόβλημα και στις οικογένειες που τα παιδιά τους επιλέχθηκαν και για όποιο πρόβλημα θα προκύψει στην συνέχεια.
Δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες και να νομιμοποιήσουμε διαδικασίες στις οποίες δεν μετείχαμε, ούτε να αναλάβουμε την ευθύνη της αποτυχίας της διοίκησης να διαχειρισθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα.
Ο Νίκος Πανταζής δήλωσε: ¨Έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε αντιπολίτευση σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι η Αλληλεγγύη, τα σχολεία οι παιδικοί σταθμοί σε αντίθεση με την στάση της σημερινής διοίκησης όταν ήταν στην αντιπολίτευση και καθημερινά έκανε φασαρία για τον αριθμό των παιδιών στις τάξεις και καλούσε το ΙΚΑ για να διαπιστώσει αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι.
Αν τώρα τηρούσαμε και εμείς την ίδια στάση ως αντιπολίτευση θα μπορούσαμε να προσβάλλουμε την νομιμότητα σύγκλισης του εκτάκτου Συμβουλίου για το οποίο ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά το πρωί της ίδιας ημέρας και να καθυστερήσουμε τις αποφάσεις και την πλήρη έναρξη της λειτουργίας των σταθμών ακόμη περισσότερο.

 Δεν το κάναμε αλλά και αυτό δεν εκτιμήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.