Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο χθες για τους παιδικούς σταθμούς.


Οι εκλογικές υποχρεώσει μου δεν επέτρεψαν την παρουσία μου στο Συμβούλιο για το οποίο ενημερώθηκα το πρωί της ίδιας ημέρας.
Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσαν την επικύρωση των πινάκων των επιλεγμένων παιδιών και την πρόσληψη 53 υπαλλήλων για την λειτουργία των παιδικών σταθμών. Τους πίνακες κατήρτισε επιτροπή στην οποία για πρώτη φορά δεν μετέχει κανένα μέλος της αντιπολίτευσης!!!!

Νίκος Πανταζής:Βασική θέση του συνδυασμού μας είναι « Όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς.» στόχος που απέχει πολύ από τα 300 περίπου παιδιά που θα φιλοξενήσει εφέτος ο Δήμος.Στα αρνητικά της διοίκησης και η καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας των σταθμών
Στο 1ο τμήμα Προσχολικής Αγωγής ( Α΄ βρεφονηπιακός σταθμός), Ηρώδου Αττικού 39 
θα ενταχθούν 12 βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών) και 50 νήπια από 2,5 ετών. 
Στο 2
ο  τμήμα προσχολικής αγωγής ( Β΄ παιδικός σταθμός), Ανδρέα Καλβου 16 
θα ενταχθούν 50 νήπια ηλικίας από 2,5 ετών 
Στο 3
ο τμήμα Προσχολικής Αγωγής (ΣΤ΄ βρεφονηπιακός σταθμός) Κνωσού και Ακαρνανίας  
θα ενταχθούν 16 βρέφη από 18 μηνών έως 2,5 ετών και 68 νήπια από 2,5 ετών.
Στο 4
ο τμήμα προσχολικής Αγωγής (Η΄ βρεφονηπιακός σταθμός), Κίρκης και Μίνωος 8 
θα ενταχθούν 12 βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως 12 ετών και 75 νήπια από 2,5 ετών.

Η πολιτική του δήμου για τους παιδικούς σταθμούς στην φιλοσοφία της  δεν έχει αντίλογο. Βρίσκεται μέσα στα πλαίσιο των νόμων για την λειτουργία των παιδικών σταθμών και στοχεύει στην καλύτερη προσφορά υπηρεσιών και την ασφάλεια των νηπίων.
Δυστυχώς όμως η κρίση, οι περιορισμοί στις προσλήψεις και η ελλείψεις σε προσωπικό εξειδικευμένο  περιόρισαν τον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούνται σε επίπεδα ντροπής για ένα δήμο 120.000 κατοίκων.
Σε μι α περίοδο πραγματικής ανάγκης των οικογενειών να ανακουφιστούν  με την  εγγραφή των παιδιών τους χωρίς ή με μικρό οικονομικό κόστος σε νηπιακούς σταθμούς του Δήμου η προσφορά δυστυχώς είναι μικρή.
Ο παιδικοί σταθμοί όμως δεν εξυπηρετούν μόνο τους εργαζόμενους, είναι κομμάτι της προσχολικής αγωγής ,είναι μέρος της εκπαίδευσης και το κράτος όφειλε να φροντίσει την φοίτηση των νηπίων σε αυτούς υποχρεωτικά.

Οι νηπιακοί σταθμοί μπορούν να μετριάσουν την ανισότητα  που ήδη δημιουργεί το οικογενειακό περιβάλλον και η οικονομική ανισότητα για να έχουν κοινή ή παραπλήσια γραμμή αφετηρίας οι μικροί μαθητές της Ά τάξης του Δημοτικού που σήμερα αναγκάζονται να λειτουργούν με διαφορετικές ταχύτητες σε βάρος όλων των μαθητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.