Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο γύρος του Χαλανδρίου σε ιδιωτική εταιρεία


Μια μεγάλη Αθλητική εκδήλωση γνωστή στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με συμμετοχή χιλιάδων Αθλητών που οι Δημοτικές εκλογές εμπόδισαν να γίνει πέρυσι επανέρχεται στον Αθλητικό Προγραμματισμό του Δήμου και ασφαλώς μας χαροποιεί .
Δυστυχώς όμως και με μεγάλη μας έκπληξη η οργάνωση του δίνεται σε Εταιρεία και όχι στους φυσικούς φορείς του Αθλητισμού στο Χαλάνδρι τους Αθλητικούς Συλλόγους.
Το γεγονός μας εκπλήσσει όχι γιατί δεν τον ζήσαμε με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου που είχε αναθέσει τον συγκεκριμένο αγώνα στην αντιδήμαρχο Οικονομικών σε προσωπικό επίπεδο παρακάμπτοντας και απαξιώνοντας το Νομικό Πρόσωπο του Αθλητισμού που υφίστατο τότε αλλά γιατί δεν περιμέναμε από αυτή την διοίκηση παρόμοια απόφαση.
Όπως Καταγγείλαμε το παράτυπο και  παράλογο της απόφασης της περασμένης  διοίκησης έτσι και σήμερα καταψηφίσαμε την πρόταση της διοίκησης και ζητήσαμε την οργάνωση του αγώνα από τον Δήμο και τους αθλητικούς Συλλόγους.
Το επιχείρημα της προηγούμενης διοίκησης ήταν ότι οι αγώνες δεν θα στοιχίσουν ευρώ στον Δήμο και θα καλυφθούν τα έξοδα από χορηγούς. Φυσικά πάρα τις χορηγίες ο Δήμος χρεώθηκε με ένα ποσό ίσως μεγαλύτερο από 10.000 ευρώ αν και κανείς στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει πόσο στοίχισε η εκδήλωση και πόσες ήταν οι χορηγίες αφού δεν έγινε απολογισμός.
Το επιχείρημα της σημερινής είναι η παραδοχή ότι η διεύθυνση Αθλητισμού δεν μπορεί να οργανώσει τον Αγώνα.
Αυτοί οι αγώνες όμως δεν γίνονται για να επιδείξει η διοίκηση Αθλητική δραστηριότητα αλλά για να δώσει το μήνυμα της ωφέλειας της άθλησης και την δυνατότητα συμμετοχής στους πολίτες. Γίνονται για να κινητοποιηθούν ομάδες άτομα κάθε ηλικίας και να σηκωθούν από τον καναπέ. Γίνονται για να γνωρισθούν οι Χαλανδραίοι που ζουν σε διαφορετικές γειτονιές ,να περπατήσουν και να τρέξουν δίπλα στην Ρεματιά και να περάσουν από κεντρικά σημεία της πόλης. Γίνονται για να δώσουν ερεθίσματα της άσκησης και μετά τον αγώνα στον ελεύθερο χρόνο.
Ο Νίκος Πανταζής δήλωσε :Ελπίζουμε  ότι η διοίκηση θα αλλάξει την στάση της απέναντι στους Αθλητικού συλλόγους και υπάρχουν οι ενδείξεις αλλαγής του κλίματος από την αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων του φετινού προγράμματος από  τον αντιδήμαρχο αθλητισμού άμεσα και με κατανόηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.