Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ομόφωνα πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Ανάπλαση στον συνοικισμό

ΘΕΜΑ: Έγκριση σκοπιμότητας μελέτης με τίτλο: «Μελέτη συμμετοχικών παρεμβάσεων ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Αιγαίου, Χρυσ.Σμύρνης, Ποταμού Καλαμά και Μικράς Ασίας στον Συνοικισμό Χαλανδρίου» και της χρηματοδότησης αυτής από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.
Σε επίπεδο Δήμου Χαλανδρίου το προτεινόμενο έργο αναμένεται να ενισχύσει τη συνοχή του γραμμικού πλέγματος κοινόχρηστων χώρων που αναπτύσσεται κατά μήκος του ρέματος Χαλανδρίου και της οδού Ποταμού Καλαμά ως ένα συνεκτικό σύστημα ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου που θα λειτουργεί ως χώρος περιπάτου, ήπιων δραστηριοτήτων υπαίθριας αναψυχής, παιχνιδιού και άθλησης για τους κατοίκους του Δήμου Χαλανδρίου συνολικά.

Η προτεινόμενη μελέτη περιλαμβάνει δύο αλληλοεξαρτώμενα σκέλη:
-       Το σκέλος των διαδικασιών διαβούλευσης, με δημόσιες συζητήσεις διαβούλευσης με κατοίκους και φορείς, ενημέρωση κατοίκων συνοικίας με έντυπο και ψηφιακό υλικό, συστηματική επικοινωνία με τοπικούς φορείς κτλ.
-       Το μελετητικό σκέλος, για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων:
o    διαμόρφωση χώρων κίνησης, στάσης και παιχνιδιού
o    ανακατασκευή της περίφραξης και των εισόδων του χώρου
o    φυτοτεχνικές διαμορφώσεις, με επιμέλεια και ανάδειξη του υφιστάμενου πρασίνου και με νέες φυτεύσεις
o    βελτίωση της προσβασιμότητας με παρεμβάσεις στην κυκλοφορία και τη στάθμευση περιμετρικά του κοινόχρηστου χώρου
o    τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (καθίσματα, κάδοι απορριμμάτων, φωτιστικά, κτλ)
o    δημιουργία μικρού αναψυκτηρίου
Ο Νίκος Πανταζής εκπροσωπώντας την παραταξη Λαδόπουλου ζήτησε η Μελέτη να μην περιορισθεί μονο στο κομματι που θα διαμορφωθεί αλλα να δει τον Συνοικισμό συνολικά . Έτσι θα αποφεύγονται έργα που στην συνέχεια εμποδίζουν την προσθήκη άλλων ή για να εξυπηρετήσουν την περιοχή πρέπει να ανακατασκευάζονται .στο σύνολο τους επιβαρύνοντας τον Δήμο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε παρέμβαση και ο πρόεδρος των Μικρασιατών Νίκος Καραμπουρνιώτης πάντα στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων του Συνοικισμού που με απλά λόγια υπερασπίσθηκε την ανάπλαση .ευχαρίστησε το Δ.Σ για την ομόφωνη απόφαση και υποσχέθηκε συμπαράσταση από τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.