Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τρίτο Μνημόνιο και εκλογές


Υπεγράφη τελικά και έγινε αποδεκτό και από την Ευρώπη το τρίτο μνημόνιο.
Ο Τσίπρας βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά της αντιπολίτευσης που δικαιολογημένα τον κατηγορεί για όσα προεκλογικά έλεγε αλλά και για την καθυστέρηση  της υπογραφής που επιδείνωσε όλους τους οικονομικούς δείκτες ,έφερε ανασφάλεια και τα capital control, αλλά και στους δικούς του επαναστάτες της δραχμής που δεν συνειδητοποίησαν  ότι είναι εξουσία και νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμη στις πλατείες αγανακτισμένων.
 Αυτή η αντιπαράθεση μας οδήγησε στην διάσπαση του Σύριζα και σε εκλογές.Αλλά το σημαντικότερο είναι η απόφαση της αριστεράς να κυβερνήσει και να μην είναι μια παράθεση και μάλιστα οδυνηρή στην περίπτωση ρήξης που υποστηρίζουν οι ανεγκέφαλοι της δραχμής.
Η δραχμή που θέλουν να μας οδηγήσουν δεν θα έχει καμιά σχέση με την δραχμή που ξέραμε ,θα είναι ένα νόμισμα υποτιμημένο σε λεπτά του Ευρώ χωρίς αξία, που θα περνά μόνο στην Ελλάδα, ένα κουρελόχαρτο.
Διάβασα πρόσφατα μια ανάλυση οικονομολόγου που υποστηρίζει ότι η συμφωνία και ο δανεισμός των 85 δις  με επιτόκιο 1% μας μειώνει τον ίδιο δανεισμό κατά 41δις, αν τον κάναμε σε περίοδο όχι κρίσης αλλά σταθερότητας από τις αγορές με επιτόκιο 5%-9%
 Τελικά ουδέν κακόν αμιγές καλού
Τι πέτυχε ο Τσιπρας
Να δανεισθεί με πολύ μικρό επιτόκιο
Να διεθνοποιήσει το χρέος της Ελλάδας
Να συζητείται και πάλι η βιωσιμότητα του χρέους που μπορεί να καταλήξει σε νέα μείωση.

Να απαλλαγεί από ανεύθυνες συνιστώσες που δεν άντεξαν τα υπουργεία και τις ευθύνες και γύρισαν στις πλατείες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.