Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κοινωνική πολιτική της μιζέριας


40.680 παιδιά εκτός Παιδικών Σταθμών

Φυσικά αυτός ο αριθμός αφορά τις αιτήσεις για τα παιδιά που θα φοιτήσουν μέσω ΕΣΠΑ

πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των παιδιών που δεν θα πάρουν οι Δήμοι και  οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν


Έκκληση προς την υπηρεσιακή  κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία απευθύνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προκειμένου να μην βρεθεί κανένα παιδί από αυτά που πληρούν τις προϋποθέσεις εκτός του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να υπάρξει πρωτοβουλία από την πλευρά της υπηρεσιακής κυβέρνησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η τοποθέτηση όλων των παιδιών με αναπηρία στις υπάρχουσες δομές και στις διαθέσιμες θέσεις των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία.   
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει ακόμη ότι η  έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων του Προγράμματος «‘Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’’ για τη νέα περίοδο 2015-2016, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά στη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ, ολοκληρώθηκε με σημαντική καθυστέρηση με συνέπεια τη μετάθεση υλοποίησης του  από την 1 Σεπτεμβρίου στις 15 Σεπτεμβρίου. Επίσης από τα 121.683 παιδιά, που οι μητέρες τους υπέβαλαν αιτήσεις, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν μόνο 81.003 παιδιά, μένοντας εκτός δομών και προγραμμάτων 40.680 παιδιά.  Ένα μεγάλο ποσοστό από τα παιδιά αυτά διαθέτει όλα τα αναγκαία προαπαιτούμενα για να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.