Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόβλεψη Λεβέντη για την κυβέρνηση Συριζα .

 Εκτιμάτε ότι θα καταφέρει η νέα κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, όπως είπε την Κυριακή μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος ο Αλέξης Τσίπρας;
«Η νέα κυβέρνηση ξεκινάει, κάνοντας ένα μεγάλο λάθος. Ενώνει έναν ακροδεξιό, τον κύριο Καμμένο, με έναν – υποτίθεται – αριστερό, τον κύριο Τσίπρα. Όπως έχω πει πρόκειται για παρά φύσει σύζευξη. Αυτό δεν λέγεται κουλτούρα συνεργασίας, αλλά νομή εξουσίας. Νομή λαφύρων. Θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι ξένοι γιατί είναι κρατικοδίαιτοι και οι δύο εταίροι. Ο Τσίπρας το πρώτο πράγμα που έκανε όντας πρωθυπουργός, ήταν να ανοίξει την ΕΡΤ. Η κουλτούρα του λοιπόν, είναι κουλτούρα κρατισμού. Έχει βελτιωθεί βεβαίως γιατί έδιωξε τους τρελούς της δραχμής, αλλά και αυτό που έμεινε σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προβληματικό. Φοβάμαι ότι σύντομα θα έρθει ξανά η ρήξη με τους ξένους, ενώ η κυβέρνηση θα γίνει αργά ή γρήγορα οικουμενική.
Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα έχει το πολύ 3-4 μήνες ζωής. Θα οδηγηθεί ξανά σε σύγκρουση, δεν θα μπορούν οι βουλευτές να περνούν τους εφαρμοστικούς νόμους, καθότι θα υπάρξουν νέοι αντάρτες στον ΣΥΡΙΖΑ και θα οδηγηθούμε σε οικουμενική κυβέρνηση στις αρχές του 2016. Τότε θα μπει αναγκαστικά και η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.