Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Μετά τη δόση έρχεται "κούρεμα" 55% ή χρεοκοπία

Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις στην ευρωζώνη, μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης θα ζητήσουν από ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες απώλεια της τάξης του 50 έως 55% του χρέους. Διαφορετικά η χώρα απειλείται με χρεοκοπία
Να σημειωθεί ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έδωσαν το πράσινο φως για την έκτη δόση του δανείου (8 δισ. ευρώ) , η οποία θα εκταμιευθεί μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου, μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου των σκληρών θυσιών από τον ελληνικό λαό.




Το Eurogroup έλαβε υπόψη την ανάλυση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του χρέους, η οποία αναφέρει ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί σε σχέση με όσα έδειξε η αξιολόγηση του Ιουνίου, που οδήγησε στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και το αντίστοιχο κούρεμα 21%.

Το κείμενο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Σύμφωνα ωστόσο με τις πηγές, η τρόικα προτείνει κούρεμα 50% έως και 55% για να κατέβει το δημόσιο χρέος στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020.

Σημειώνεται ότι σήμερα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και ο πρωθυπουργός για να συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.Το βράδυ του Σαββάτου νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν και η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί.
Επιβεβαιώνουν τα σενάρια κουρέματος
Επιβεβαίωσαν την πληθώρα δημοσιευμάτων του Τύπου για συζητήσεις περί κουρέματος του ελληνικού χρέους που θα αγγίξει το 50% ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και η Μαρία Φέκτερ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.