Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Π. Κ. Μακεδονίας: Εν αναμονή της απάντησης για αποτεφρωτήριο

Στα «χέρια» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη βρίσκεται πλέον το οριστικό «ναι» για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών και οστών, καθώς ήδη το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης «άναψε» το πράσινο φως για την κατασκευή του στα Κοιμητήρια του Κυρίου στη Θέρμη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναμένει πλέον από την αρμόδια υπηρεσία της ΠΚΜ να εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το κατά πόσο μπορεί να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο στο συγκεκριμένο χώρο.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Μπουτάρης είχε ανακοινώσει πριν από περίπου δύο μήνες ότι «κυνηγά» τη δημιουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα, σε έναν χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις τις οποίες θέτει ο νόμος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Υπολογίζεται πως η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου θα κοστίσει γύρω στα 2 εκατ. ευρώ και εκτιμάται πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο 2012. Ο δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.