Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Σχέδιο Παπανδρέου για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Σχέδιο για μία εκ νέου "νομιμοποίηση" της εκτελεστικής εξουσίας επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός ώστε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που κινδυνεύει να γίνει "η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι" σπρώχνοντας τη χώρα στην στάση πληρωμών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας του Σαββάτου, ο κ. Παπανδρέου - χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του -συζητά με συνεργάτες του διάφορες πιθανές λύσεις που όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή να μην παραδοθεί η χώρα αμαχητί.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει δώσει στίγμα προθέσεων ήδη από το καλοκαίρι όταν ανέλαβε πρωτοβουλία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στο πλαίσιο της οποιας είχε δεχτεί να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία.
Ο πρωθυπουργός εκτιμά - σύμφωνα με το δημοσίευμα - ότι αν δεν διαμορφωθεί μία ισχυρή εικόνα εθνικής συσπείρωσης, που θα προσδίδει το αντίστοιχο κύρος στις πολιτικές των υπουργών, το παιχνίδι είναι χαμένο.
Οι δρόμοι για μία εκ νέου "νομιμοποίηση" της κυβέρνησης είναι δύο, σύμφωνα με την Ημερησία. Ο πρώτος είναι να προκηρυχθούν εκλογές που θα ήταν καταστροφικές στην φάση που διανύει η χώρα.
Ο δεύτερος είναι μία κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μία εθνική πλειοψηφία που μπορεί να συγκροτηθεί από την παρούσα Βουλή, από την οποία θα ζητηθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την Ημερησία, ο πρωθυπουργός εξετάζει την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με την συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Μητσοτάκη, Σημίτη και Καραμανλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.