Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Επιτέλους το ΠΑΣΟΚ Ξύπνησε και θυμήθηκε ότι δεν είναι μόνο.Ο Νίκος πανταζής δήλωσε ότι είναι η κρίμα που η Δημοκρατική παράταξη ιστορικά φορτώνεται πάντα τις δύσκολες και αντιλαικές αποφάσεις.

 Αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και στο βάθος εκλογές;

Η ευρεία συναίνεση είναι εθνικά επιβεβλημένη και πολιτικά υπεύθυνη κίνηση δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Ευ. Βενιζέλος

Στην κύρωση της συμφωνίας που θα προκύψει από τη Σύνοδο Κορυφής με πλειοψηφία 180 βουλευτών φαίνεται ότι καταλήγει η κυβέρνηση. Τη δευτέρα το πρωί οι κκ. Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος είχαν στις Βρυξέλλες μακρά κατ΄ ιδίαν συνομιλία διάρκειας τριών ωρών, έπειτα ο Πρωθυπουργός επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για την Αθήνα και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών συνομίλησε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε μιλώντας στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Mega ότι ο κ. Βενιζέλος του είπε για την κύρωση της συμφωνίας με πλειοψηφία 180 βουλευτών, και έπειτα από ένα διάστημα κυβερνητικής σύγχισης, ο αντιπρόεδρος εξέδωσε ανάκοινωση αργά το βράδυ της Δευτέρας από τις Βρυξέλλες, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τόσο τη συνομιλία όσο και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

«Ενημέρωσα κατ΄ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος. Από την πλευρά της η ΝΔ πάντως φαίνεται ότι δεν θα συναινέσει στην ψήφιση της συμφωνίας με 180 βουλευτές, με το σκεπτικό ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτή η πλειοψηφία σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.