Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Κινητοποίηση γονέων και Δημοτικών παρατάξεων στο Χαλάνδρι

Το Σάββατο 15/10 στις 11πμ στην Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώσαμε τη φωνή μας, διαμαρτυρηθήκαμε και διεκδικήσαμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για ΟΛΟΥΣ.

Τα 3 κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσης :

Παιδεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, 12χρονη ενιαία δημόσια και δωρεάν παιδεία, Οχι μνημόνιο στη εκπαίδευση

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : Το κείμενο που διαβάστηκε έιναι το ΚΟΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που υπογράφεται από σύλλογο Περικλή και Ένωση Γονέων Χαλανδρίου

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Από τους διοργανωτές μίλησαν στη συγκέντρωση : Εν. γον. Χαλανδρίου Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση, Εν Γον. Αγ Παρασκ Αύρα Μπασακίδου, Περικλής Γ. Τσουρουνάκης, ΕΛΜΕ Γ. Αναστασίου και από την Ομοσπονδία Γονέων Δ. Λάμπρου . ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ, εκπρόσωπος της ΟΓΕ και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας γονέων των παιδικών σταθμών. Παρίστανο και εκπρόσωποι όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών παρατάξεων (Χατζηγεωργίου,Ανδρεόπουλος, Καρατζά,Ρούσσος,Βαρδουλάκης,Πανταζής κ.α.). Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή εργαζομένων του Δήμου που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Ακολούθησε πορεία με μαζικότητα, παλμό και μεγάλη ανταπόκριση από τους Χαλανδραίους, στο κέντρο το Χαλανδρίου με κύρια συνθήματα

Δασκάλους και βιβλία στείλτε στα σχολεία-τέρμα πια η κοροϊδία, Παιδεία-Υγεία-Συγκοινωνία είναι αγαθά για την κοινωνία ,Όχι σχολείο για λίγους και εκλεκτούς- σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Αναμφισβήτητα η παρουσία γονιών-εκπαιδευτικών και μαθητών ήταν δυναμική και αποτέλεσε γεγονός για το Χαλάνδρι και βέβαια η Ένωση γονέων Χαλανδρίου θα συνεχίσει να μάχεται και να διεκδικεί μαζί με όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.