Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Βαρυσήμαντο άρθρο των τριών υπουργών, Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση προάγγελος εξελίξεων

 Κίνηση τριών υπουργών, της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και των κ.κ. Α. Λοβέρδου και Ι. Ραγκούση, εκδηλώθηκε χθες μέσα από ένα κοινό άρθρο το οποίο ανήρτησαν στις ιστοσελίδες τους και στο facebook και το οποίο ερμηνεύεται ως απαρχή εξελίξεων.
Οι τρεις υπουργοί καταφέρονται κατά των συντεχνιών -«βαφτίστηκε "κοινωνία" η κάθε συντεχνία, ενώ στην πραγματικότητα οι κοινωνοί καλούνταν να πληρώσουν τα αιτήματα των συντεχνιών, που μόνιμα και σταθερά γίνονταν δεκτά», επισημαίνουν- και καλούν την κοινωνία, πολίτες, διανοούμενους και πολιτικούς να πάψουν να παρακολουθούν σιωπηλοί τις εξελίξεις και να αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο.

Οι υπουργοί που υπογράφουν το συγκεκριμένο κείμενο βεβαιώνουν ότι χθες ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για την πρωτοβουλία τους και ότι εκείνος δεν είχε αντίρρηση.
Από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε ενημέρωση του κ. Παπανδρέου. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι είναι λογικό και χρήσιμο στελέχη του Κινήματος να εκφράζουν απόψεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Άλλοι κύκλοι οι οποίοι βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό σχολίαζαν ότι είναι χρήσιμο να ανοίγουν τα ιδεολογικά μέτωπα.

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η απουσία των κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη και Γ. Παπακωνσταντίνου από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ το άρθρο σήκωσε κύματα οργής από την πλευρά άλλων υπουργών.

Είναι φανερό ότι οι τρεις υπουργοί παρ' ότι επικαλούνται την ενότητα και τη στήριξη στον Πρωθυπουργό -έναντι του οποίου τηρούν προσεκτική στάση- την ώρα που δίνει τη δύσκολη μάχη για την τελική λύση διαχείρισης του ελληνικού χρέους, χαράσσουν ταυτόχρονα μια διαχωριστική γραμμή τόσο απέναντι στον κ. Ευ. Βενιζέλο όσο και σε υπουργούς όπως οι κ.κ. Δ. Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Καστανίδης και Χρ. Παπουτσής.

Δυσαρέσκεια εκφράζεται από μερίδα βουλευτών του ΠαΣοΚ οι οποίοι έλεγαν πως δεν μπορεί υπουργοί που υπηρέτησαν επί χρόνια τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ να εμφανίζονται τώρα ως «επαναστάτες» και ότι αν το ίδιο κείμενο υπέγραφαν βουλευτές και όχι υπουργοί θα προκαλούσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.