Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Στη Βουλή η λίστα όσων «έβγαλαν» μεγάλα ποσά στο εξωτερικό

Είναι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και 18 πολίτες που επιδοτούνται ως άνεργοι από τον ΟΑΕΔ
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα καταθέσει στη Βουλή, τηρώντας του όρους που θέτει η αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, «τα ονόματα υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό και τα ονόματα 18 πολιτών που μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό, αλλά επιδοτούνται οι ίδιοι ως άνεργοι από τον ΟΑΕΔ» προσθέτοντας ωστόσο ότι «στις καταστάσεις αυτές του 2009 δεν υπάρχουν ονόματα βουλευτών ή μετακλητών υπαλλήλων του Δημοσίου».

Πρόκειται για ονόματα ελλήνων πολιτών που κατέθεσαν άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού «χωρίς αυτά τα ποσά να δικαιολογούνται από τις ετήσιες φορολογικές τους δηλώσεις». Μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή, στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απέστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία του έτους 2009. «Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε τα στοιχεία του 2010 και του 2011» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι θα τεθούν υπόψη της Βουλής «οι καταστάσεις αυτών που εξήγαγαν στο εξωτερικό καταθέσεις, ενώ το προϊόν της εξαγωγής είναι τουλάχιστον εκατονταπλάσιο του δηλωμένου εισοδήματος του ίδιου χρόνου». Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 42% των πολιτών που εξήγαγαν καταθέσεις είχε εισόδημα κάτω των είκοσι χιλιάδων ευρώ.

Αύριο Τρίτη αναμένεται εξάλλου η κατάθεση στη Βουλή των καταστάσεων με τα ονόματα των οφειλετών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και οι καταστάσεις μεταξύ 150.000 και ενός εκατομμυρίου ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.