Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Στο Χαλάνδρι ψήφισαν 1.035.Το 97,33% 240.000 ψηφοφόρων στήριξε το ξεκίνημα Βενιζέλου

Ευ. Βενιζέλος είχε λάβει το 97,33% των έγκυρων ψηφοδελτίων
Την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ευ. Βενιζέλου να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την κρίσιμη φάση για τη χώρα εκφράζει, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, η απρόσμενη παρουσία 240.000 φίλων και μελών του κόμματος, μεταξύ των οποίων και οι οργανώσεις απόδημου Ελληνισμού (Αυστραλία, Γερμανία, ΗΠΑ κ.λπ.), που υπολογίζεται ότι συμμετείχαν στις χθεσινές εκλογές.

Στο 75,91% των εκλογικών κέντρων, σύμφωνα με την επιτροπή Καταστατικού καταμετρήθηκαν μέχρι αργά χθες το βράδυ 180.714 ψηφοδέλτια. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια με το όνομα του Ευ. Βενιζέλου ανέρχονται στο 97,33% (175.887), ενώ υπήρχαν 3.653 λευκά και 1.174 άκυρα. Η καταμέτρηση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη χθεσινή εκλογική διαδικασία υπήρχε συμμετοχή που έφτανε στο 28% σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2007, γεγονός το οποίο αποτελεί επιτυχία κάτω από τις δεδομένες πολιτικές συνθήκες, όταν πριν από λίγες ημέρες στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 100.000 ψηφοφόρους.

Από το πρωί της Κυριακής, μόλις άνοιξαν οι κάλπες, εμφανίστηκαν οι πρώτες «ουρές» μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, κυρίως μεγαλύτερων ηλικιών, που προσέτρεξαν να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα. Στην πλειοψηφία τους δεν ήταν μόνο «παλαιοί» ψηφοφόροι του Ευ. Βενιζέλου από τις εκλογές του 2007, αλλά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στην ιδρυτική γενιά του και πιστεύουν στη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης. Οι φόβοι ότι τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά αλλά και η απογοήτευση για την πολιτική των τελευταίων δύο χρόνων θα μεταφράζονταν σε ολοκληρωτική αποχή από τις κάλπες διαψεύστηκαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.