Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος έκλεισε τρεις παιδικούς σταθμούς στο πρότυπο παιδικό σταθμό του Ιδρύματος Κουρτέση και εγκατέλειψε το κτίριο που χρησιμοποιούσε χωρίς ενοίκιο!!

Ο Νίκος Πανταζής θεωρεί την απόφαση εγκληματική !!!!


Ο παιδικός Σταθμός του Κουρτέση στην Γαρρυτού δίπλα στο Μετρό Χαλανδρίου που φιλοξενούσε μέχρι πέρυσι σε ιδανικές συνθήκες (300)παιδάκια όλων των ηλικιών και τρεις σταθμούς με δυνατότητα επέκτασης δεν λειτουργεί με απόφαση του δημάρχου κ.Κουράση.

Ο Δήμος δεν πλήρωνε ενοίκιο και είχε αναλάβει το κόστος της συντήρησης και λειτουργίας. Η παραχώρηση αυτή πιστώνεται στον πρόεδρο του Ιδρύματος ιερέα του Αγίου Νικολάου πατέρα Σπυρίδωνα και είναι σύμφωνη και με την επιθυμία του διαθέτη να προσφέρει στην κοινωνία του Χαλανδρίου που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υλοποιείται με την λειτουργία του σταθμού.

Ο Δήμαρχος όμως είχε άλλα σχέδια!

Οι Παιδικοί σταθμοί είναι μέρος της προσχολικής αγωγής και γι΄αυτό η προσπάθεια μας πρέπει να κατευθύνεται στην απορρόφηση όλων των παιδιών

Η φετινή χρονιά ήταν μια δοκιμασία της τοπικής αυτοδιοίκησης αν σε συνθήκες κρίσης ,θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον άνεργο τον αδύνατο στην εργαζόμενη μητέρα να φροντίσει για το μέλλον της κοινωνίας αφού οι παιδικοί σταθμοί εντάσσονται στην προσχολική αγωγή ή να παραδοθεί στις δυσκολίες και στην μιζέρια της και να επιβαρύνει μετά την ανάλγητη κυβέρνηση ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό . Ο δήμαρχος επέλεξε την αναλγησία με την δικαιολογία ότι δεν έχει προσωπικό και ότι τα λειτουργικά έξοδα του σταθμού ήταν μεγάλα.

Ασφαλώς είναι και θέμα φιλοσοφίας και πολιτικής της Διοίκησης πως αντιλαμβάνεται την κοινωνική πολιτική και ο κ.Κουράσης δεν μας άφησε αμφιβολίες για την κοινωνική του ευαισθησία.

Χαρακτηρίζω την απόφαση εγκληματική γιατί η εγκατάλειψη του κτιρίου υποβαθμίζει τις προσφερόμενες στα παιδιά υπηρεσίες και δίνει το δικαίωμα στην διοίκηση του Ιδρύματος να ενοικιάσει το κτίριο σε ιδιώτη και όταν ο Δήμος θα το χρειασθεί δεν θα είναι ελεύθερο.

Την χαρακτηρίζω και περίεργη γιατί αν το ίδρυμα προχωρήσει σε ενοικίαση τότε όλες οι δραστηριότητες του θα είναι εμπορικές αλλά θα επιρρίπτει την ευθύνη στην αποχώρηση του Δήμου .

Σαν υποψήφιος δήμαρχος και πολίτης της πόλης κάνω την πρόταση στο Πατέρα Σπυρίδωνα να λειτουργήσει το ίδρυμα τον παιδικό σταθμό με τις ίδιες οικονομικές συνθήκες του Δήμου. Εμείς στην περίπτωση αυτή θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την λειτουργία και ο ίδιος θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στις καρδιές όλων των χαλανδραίων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.