Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ανοίγει η Λακωνίας .ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ.Τι οφείλει ο Δήμος Χαλανδρίου να κάνει αμέσως

«Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έγινε γνωστή και απορρίπτει την προσφυγή των κατοίκων έγιναν δεκτές οι απόψεις των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων για την υπόθεση της οδού Λακωνίας και έτσι ανοίγει η οδός για την κατασκευή της και την ανάπλαση της ρεματιάς.
Η οδός είναι έτοιμη εδώ και χρόνια, και θα τεθεί σε χρήση. Τα αποτελέσματα της λειτουργίας της οδού θα είναι πολλαπλώς ωφέλιμα για την πόλη (θα διευκολυνθεί η πρόσβαση προς την Κηφισίας για τους ερχομένους από το Χαλάνδρι, θα ελαφρυνθεί σοβαρότατα ο κυκλοφοριακός φόρτος της λεωφόρου Πεντέλης στο τμήμα της από Αττική οδό μέχρι Σισμανογλείου και, το σοβαρότερο, τα ασθενοφόρα θα φθάνουν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με τους ασθενείς ζωντανούς).

Ο Δημοτικός Συνδυασμός Χαλάνδρι – Αναγέννηση Νίκος Πανταζής που με δημοσιεύσεις, εκδηλώσεις , παραστάσεις βοήθησε προκειμένου να συντομευθεί η έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μάλιστα ο κ Παναγιώτου δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης είχε δημοσιεύσει άρθρο που προκάλεσε και έρευνα αφού αναφερόταν στον κίνδυνο να πεθάνουν ασθενείς μπλοκαρισμένοι στην Σισμανογλείου που δεχόταν όλο το βάρος της σύνδεσης Πολυδρόσου Πεντέλης

H απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή κατοίκων της Φραγκοκλησιάς ανοίγει τον δρόμο για την ασφαλτόστρωση του παράδρομου της Αττικής οδού που είναι ήδη έτοιμος και ταυτόχρονα επιτρέπει την ανάπλαση της περιοχής που έμοιαζε με έρημο.

Τι οφείλει ο Δήμος Χαλανδρίου να κάνει αμέσως

Να ζητήσει από την Αττική οδό που έχει την συμβατική υποχρέωση να αναπλάσει την περιοχή και να ολοκληρώσει τον δρόμο


1)Να εκτελέσει την υποχρέωση ανάπλασης που ανεστάλη από την προσφυγή των κατοίκων με σεβασμό στο Π.Δ προστασίας της ρεματιάς και την συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου


2) Να Ασφαλτοστρώσει τον δρόμο άμεσα.


3) Να σηματοδοτήσει την έξοδο με συγχρονισμό όλων των φαναριών για να είναι δυνατή και η πορεία των αυτοκινήτων κάθετα αλλά και προς τα Βριλήσσια.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.