Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Δήμαρχε η ελεγχόμενη στάθμευση είναι και παράνομη .Τι περιμένεις για να την σταματήσεις;

Στο blog Στην πλατεία ανaρτήθηκε
Η απόφαση με  αριθμό 288 που εκδόθηκε από το ΙΙο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πειραιά. To Δικαστήριο ασχολήθηκε γενικά με την Ελεγχόμενη στάθμευση κυρίως με την εκχώρηση της εκμετάλευση σε ιδιώτες .
Το δικαστήριο όμως προχωρεί με την απόφασή του και πέραν αυτού. Κρίνει ότι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είναι παντελώς ανεφάρμοστο.

Και να γιατί. Οπως τονίζεται στην απόφαση, οι κοινόχρηστοι χώροι μιας πόλης, ενός δήμου ή μιας κοινότητας είναι κοινόχρηστοι. Χρησιμοποιούνται από όλους χωρίς κανέναν περιορισμό. Σε αυτούς ανήκουν και οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια. Το παρκάρισμα λοιπόν είναι νόμιμο παντού! Εκτός βέβαια από τις περιοχές όπου ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας το απαγορεύει. Το άρθρο του που φέρει τον αριθμό 34 είναι η μοναδική διάταξη που θέτει περιορισμούς στο παρκάρισμα και επισύρει ποινές και πρόστιμα για τους παραβάτες. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πολίτης είναι ελεύθερος να παρκάρει και να χρησιμοποιεί τους κοινόχρηστους χώρους, αρκεί να μην παραβιάζει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.