Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Γραφεία της αντιπολίτευσης στον Δήμο ζητά Ο Νίκος Πανταζής


 

ΠΡΟΣ:

Τον κ. Δήμαρχο Χαλανδρίου

Τον κ. Γενικό Γραμματέα του Δήμου

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Τον κ. Συνήγορο του πολίτη

 

ΑΙΤΗΣΗ

Του Νικόλαου Πανταζή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι – Αναγέννηση, Νίκος Πανταζής», δημότη Χαλανδρίου και κατοίκου Βριλησσίων, επί της οδού Θράκης, αρ. 69 και

Του Σιδέρη Γεωργίου, δημοτικού συμβούλου της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι – Αναγέννηση, Νίκος Πανταζής», δημότη Χαλανδρίου και κατοίκου Χαλανδρίου, επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, αρ. 85

 

____________________________________________________________

 

Σύμφωνα με το άρθρο 66, παρ. 7 του Ν. 3852/10 («Καλλικράτης»), η Δημοτική Αρχή οφείλει να παραχωρεί στις Δημοτικές Παρατάξεις κατάλληλο, ειδικά εξοπλισμένο χώρο και γραμματειακή υποστήριξη για την αποδοτικότερη λειτουργία αυτών.

Μέχρι τώρα, η Δημοτική αρχή, παρά τις επανειλημμένες αναφορές όλων των παρατάξεων στα Δημοτικά συμβούλια, όχι μόνο δεν εφαρμόζει τον Νόμο, αλλά δημιουργεί και μια σειρά προβλημάτων και προσκομμάτων, που εμποδίζουν την αποδοτικότερη λειτουργία μας.

Είμαστε αναγκασμένοι να δεχόμαστε τους πολίτες στους διαδρόμους των δημοτικών καταστημάτων ή όπου αλλού καταστεί δυνατό, χωρίς την απαραίτητη υποδομή, κάνουμε αίτηση για να πάρουμε πληροφορίες για ζωτικής σημασίας δημοτικά θέματα εντός των καθηκόντων και δικαιωμάτων μας, δεν μας αποστέλλονται τα θέματα οικονομικής και επιτροπής ποιότητας για λόγους οικονομίας!!!!

Η δημοτική αρχή, δε, έφθασε σε σημείο, για να μας καθυστερήσει, να ζητήσει γνωμάτευση από δικηγόρο για τον εάν πρέπει να μας ενημερώσουν για την κατασπατάληση και τον καταλογισμό 334.000 ευρώ περίπου στον Καταυλισμό των τσιγγάνων, που ζητήσαμε εγγράφως.

Με την παρούσα μας ζητούμε από τους εποπτεύοντες οργανισμούς και θεσμούς να επιβάλουν τον Νόμο  και να μας παραχωρηθεί ότι προβλέπεται καθώς και να συστήσουν στην Διοίκηση να παύσει να επικαλείται το δήθεν  απόρρητο για έγγραφα που πρωτοκολλούνται στο Δήμο και περιέχουν πληροφορίες αναγκαίες για την λειτουργία της αντιπολίτευσης και περιεχόμενο δημοσίου συμφέροντος, που αφορά κάθε δημότη, αλλά ιδίως εμάς τους αιτούντες, με τις ως άνω ιδιότητες.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, για την άσκηση όποιου ένδικου βοηθήματος και μέσου μας παρέχει ο Νόμος, εναντίον του Δημάρχου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και όποιου άλλου, κατά Νόμο, υπευθύνου.

 

Χαλάνδρι Αττικής,

21/12/2012

Οι αιτούντες

Νικόλαος Πανταζής                                           Σιδέρης Γεωργίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.