Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η υποκρισία στο Μεγαλείο της .Όλοι για ένα 24ωρο συγκινημένοι.Όλοι απόντες πριν συμβεί το κακό.Που είναι ο Δήμος ,οι Σύλλογοι, η Εκκλησία .Απο το κρατος δεν περιμένω τίποτα απο εσένα όμως περιμένω περισσότερα απο ένα μήνυμα στο Facebook

Συγκίνηση για τον χαμό της Σάρας

Με ένα κερί, ένα λουλούδι και ένα μήνυμα γραμμένο σε χαρτί, που αφήνουν έξω από την οικοδομή της οδού Μπαρκοπούλου στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, συμμαθητές, φίλοι και γείτονες της 13χρονης Σάρας εκφράζουν την οδύνη τους για την τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα.

Δεκάδες πολίτες έσπευσαν έξω από την οικοδομή όπου διέμενε η μικρή Σάρα για να αφήσουν ένα κερί
Δεκάδες πολίτες έσπευσαν έξω από την οικοδομή όπου διέμενε η μικρή Σάρα για να αφήσουν ένα κερί
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες παγωμένα εφηβικά «αντίο» γεμίζουν τη σελίδα του αδικοχαμένου κοριτσιού στο Facebook από σοκαρισμένους διαδικτυακούς της φίλους.
Το διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου είναι κενό από το βράδυ της Κυριακής, σαν στοιχειωμένο από το δηλητηριώδες αέριο που έκοψε το νήμα της ζωής της μαθήτριας, αφού η τραγική μητέρα Ζόριτσα Πόποβιτς φιλοξενείται σε φιλικό της σπίτι. «Δεν την αφήνουμε να επιστρέψει στο σπίτι της, ούτε να μείνει μόνη», λέει στο «Εθνος» μια φίλη και ομοεθνής της 54χρονης που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της.


Η κατάσταση της γυναίκας είναι δραματική. Της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη και φαρμακευτική αγωγή για να μπορέσει να κρατηθεί όρθια και να κανονίσει τα διαδικαστικά για τη μεταφορά της σορού του παιδιού της στη Σερβία.
Αυτό θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας, αφού πρώτα διευθετηθούν διαδικαστικά ζητήματα και εξασφαλιστούν τα έξοδα της μεταφοράς, με τη συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης, του προξενείου της Σερβίας και πολιτών -Σέρβων και Ελλήνων- που έχουν κινητοποιηθεί για τη συγκέντρωση χρημάτων.
Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, δόθηκε στην τραγική μητέρα εξάμηνη άδεια παραμονής, με δυνατότητα παράτασης, για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά πιθανότατα η ίδια δεν θα κάνει χρήση. Οπως εκμυστηρεύτηκε σε οικεία της πρόσωπα, θα πάει στη Σερβία για να κηδέψει το παιδί της και δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Με παράλληλες πρωτοβουλίες, που εκδηλώνονται από πολλές πλευρές -φιλικά πρόσωπα, προξενείο, μέλη της σερβικής κοινότητας, Εκκλησία κ.ά.- άρχισαν να συγκεντρώνονται χρήματα για την οικονομική υποστήριξη της 54χρονης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.