Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Επιβάρυνση 50 λεπτών σε όλους για να δοθεί ρεύμα στους αδύναμους
Το κόστος από την επανασύνδεση θα πληρώσουν τελικά οι πολίτες και όχι το κράτος ή οι δήμοι.
Απάντηση στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τους πολίτες που δεν έχουν ρεύμα έδωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μανιάτης δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από αυτές τις οικογένειες, με τίμημα για όλους τους υπόλοιπους μισό ευρώ ετησίως.
Ο υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στην οποία θα ενταχθούν μερικές χιλιάδες οικογένειες που είναι γραμμένες στα κοινωνικά συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας και που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους.
«Η απόφαση είναι αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου μισό ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης».
Ως εκ τούτου, όπως προκύπτει, το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τα νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα δεν θα καλύψει το κράτος ή οι Δήμοι, αλλά οι υπόλοιποι πολίτες που είναι σε θέση να πληρώνουν κανονικά το ρεύμα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/380653/epivarynsi-50-lepton-se-oloys-gia-na-dothei-reyma-stoys-adynamoys#ixzz2n9um51Im

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.