Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Διοίκηση -Αντιπολίτευση 
στο Δήμο Χαλανδρίου
Για πρώτη φορά στον Δήμο μας η αντιπολίτευση έχει παρουσία με έξη (6)παρατάξεις. Αν προσθέσεις τους δύο Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους και έναν της διοίκησης που διαφοροποιείται σχεδόν σε κάθε Συμβούλιο χωρίς να καταψηφίζει θα έπρεπε τα Δημοτικά Συμβούλια να παρουσιάζουν εικόνα μικρής βουλής.
Η διοίκηση από την άλλη με νέα πρόσωπα, κάποια με εμπειρία στα Δημοτικά κάποια άλλα με εξειδικευμένες γνώσεις παρά τις κάποιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις δεν έκανε ακόμη το μεγάλο λάθος ούτε φαίνεται να κινδυνεύει προς το παρόν η συνοχή της που έχει τις βάσεις της στην κοινή δράση μέσα από την Αντίσταση για τους πολίτες.
Θα περίμενες από την σύνθεση και μόνο ζωηρά Δημοτικά Συμβούλια αντιπαράθεση με επιχειρήματα, παρουσία και ενδιαφέρον πολιτών.
 Δυστυχώς δεν συμβαίνει το παραμικρό που θα ζωντάνευε την υποτονική ανιαρή συζήτηση και κάποιες κορώνες σύνδεσης της διοίκησης του Δήμου με τον Σύριζα ή μερικές φορές κριτική για θέματα που η διοίκηση άλλαξε θέση σε σχέση με  όσα  υποστήριζε σαν αντιπολίτευση, ακόμη και αν είναι εύστοχες δεν αποτελούν σοβαρή αντιπολιτευτική δράση.
Η εικόνα της Αντιπολίτευσης όμως αμαυρώνεται και από ένα άλλο πρωτόγνωρο γεγονός την σχεδόν μόνιμη απουσία δημοτικών Συμβούλων της από τις συνεδριάσεις. Ετσι καθόλου δεν εκπλήττομαι από την αλαζονική στάση της διοίκησης αφού στην ουσία δεν έχει αντίπαλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.