Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Διαβάσαμε τον Απολογισμό-Περιμένουμε να δημοσιευτεί το κόστος των εκδηλώσεων

φεστιβάλ ρεματιάς Χαλανδρίου
Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του φεστιβάλ ρεματιάς με 54 παραστάσεις 25.000 θεατές και συγκέντρωση  3284 τεμαχίων τροφίμων και 40 σάκων ιματισμού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σύμφωνα με τον Απολογισμό της Διοίκησης.
Βαριά η κληρονομιά του Αετοπούλειου και σίγουρα ο προγραμματισμός και η υλοποίηση του προγράμματος χωρίς να λειτουργεί Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού είναι  δύσκολη.
Περιμένω και τον οικονομικό απολογισμό κυρίως για να διαπιστώσω αν τα χρήματα που διατέθηκαν συμβαδίζουν με το αποτέλεσμα 
Καταρχήν ο τίτλος Φεστιβάλ αλληλεγγύης ήταν υπερβολικός και θα έλεγα  δεν προσέφερε στον τομέα αυτό πέρα από την επικοινωνιακή πολιτική.
Θ α ήταν καλύτερα όταν προσκαλείς τον πολίτη να διασκεδάσει ,να εκπαιδευτεί να μην του θυμίζεις την κρίση και την υποχρέωση της προσφοράς  που για τον Έλληνα είναι δεδομένη.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι προσωπική επιλογή του αντιδημάρχου και μάλιστα αυτό το δικαίωμα το επικαλέσθηκε αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η μόνη συμμετοχή της αντιπολίτευσης  ήταν στην ψήφιση του προγράμματος. Θα μπορούσαμε όμως να συμβάλλουμε και εμείς αφού στις παρατάξεις μας μετέχουν άνθρωποι της τέχνης και του Πολιτισμού με μεγάλη  εμπειρία.
Στην πρόγραμμα  επικράτησε η επιλογή και προβολή αγνώστων σχημάτων τραγουδιστών και δημιουργών. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό και συμφωνώ με την στήριξη όλων αυτών που αγωνίζονται χωρίς αναγνώριση ακόμη και ίσως θα ήταν μια πρωτοτυπία ένα φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών.
Τα συγκεκομμένα φεστιβάλ μέσα στα οποία συγκαταλέγεται και το δικό μας στοχεύουν κυρίως στην παρουσίαση κάποιων σπουδαίων παραστάσεων στην γειτονιά και με μικρότερο κόστος. Δυστυχώς στο δικό μας καμία από τις μεγάλες παραστάσεις του καλοκαιριού με εξαίρεση την Αντιγόνη δεν προσκλήθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.