Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Συλλογικός Αθλητισμός στο Χαλάνδρι

Εμείς σε ανύποπτο χρόνο και ζώντας τα προβλήματα των συλλόγων προσπαθήσαμε να ενώσουμε την προσπάθεια των Αθλητικών παραγόντων για να πετύχουμε σε συνεργασία με τον Δήμο τα καλύτερα αποτελέσματα και για τα σωματεία και τον Αθλητισμό της πόλης.
Τότε κάποιοι υπέθεσαν ότι η κίνηση είχε αντιπολιτευτικό χαρακτήρα και φοβήθηκαν να συνεχίσουν, κάποιοι άλλοι βολεύτηκαν με την νέα κατάσταση και για κάποιες ώρες στο κλειστό ή στο κολυμβητήριο που κέρδισαν με τους γνωστούς τους ,αρνήθηκαν την συμμετοχή.
Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι χωρίς τον Δήμο καμιά προσπάθεια δεν επιτυγχάνει και μάλιστα στην πρόσκληση δήλωνα ότι δεν θα ήμουν υποψήφιος σε κανένα όργανο, για να αποκλείσω κάθε αμφιβολία.
Ορισμένοι σύλλογοι ήδη αντιλαμβάνονται το λάθος τους τώρα που θίγονται τα δικά τους προγράμματα,σύντομα θα τους καλέσουμε σε συνάντηση για να διεκδικήσουμε από τον Δήμο περισσότερο ενδιαφέρον. 
Εκείνους που συνηθισμένοι να γλύφουν κάθε διοίκηση σφυρίζουν αδιάφοροι και θα απέχουν και πάλι τους προειδοποιούμε ότι οι συσχετισμοί αλλάζουν .
Παραθέτω παρακάτω την πρόσκληση για την τρίτη συνάντηση των συλλόγων που διεξήχθη αλλά δεν προχώρησε σε αποφάσεις

Πρόσκληση για νέα συνάντηση των Αθλητικών Συλλόγων του Χαλανδρίου.

Σας προσκαλούμε, την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 και ώρα: 18:30, στο πεζόδρομο της οδού Χαϊμαντά 19-21 (ημιυπόγειο γραφείο του «Φλύον»)

Μετά τις δύο συναντήσεις που έγιναν την 1η και 8η Ιουνίου 2015, με την πλειοψηφία των Σωματείων της Πόλης, καταγράφηκε η ανάγκη της ενότητας και της κοινής μας δράσης.

Ομόθυμη υπήρξε η διαπίστωση ότι η εκάστοτε Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, με πράξεις ή παραλήψεις δεν μπορεί να  απαξιώνει το επίπονο και πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν στο σύνολο τους, τα αθλητικά Σωματεία της Πόλης μας.

Η πρόταση για την δημιουργία ενός θεσμικού οργάνου, όπως η «Ένωση Αθλητικών Συλλόγων Χαλανδρίου» που θα έχει καθαρά χαρακτήρα συντονισμού της δράσης των Σωματείων, θα αποφασιστεί στην πορεία του χρόνου, εφόσον δοκιμαστεί στην πράξη η πίστη μας σε συλλογικές αρχές.

Σε καμία περίπτωση η θεσμική επικράτηση της Ένωσης, δεν θα σημαίνει την περιστολή της αυτονομίας, της αυτοτέλειας και της ανεξαρτησίας της σημερινής μορφής των Συλλόγων, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τα δικά τους καταστατικά και ασφαλώς τα όργανα τους.

Η ημερήσια διάταξη της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2015, περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

Θέμα 1ο Ενημέρωση πεπραγμένων.

Θέμα 2ο Συγκρότηση διαδημοτικής Επιτροπής Αθλητικών Συλλόγων. 

Θέμα 3ο Εκλογή Συντονιστικού Οργάνου της Επιτροπής Αθλητικών Συλλόγων. 

Παρακαλούμε στην συνάντηση να συμμετέχουν οι πρόεδροι των Δ.Σ των Σωματείων, σε διαφορετική περίπτωση, οι    εκπρόσωποι που θα λάβουν μέρος, θα πρέπει να έχουν εξουσιοδότηση με υπογραφή του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου τους.

Δράσεις της Επιτροπής προτείνετε να είναι:
  
1.Να συγκαλέσει ημερίδα για τον αθλητισμό της Πόλης, με τη συμμετοχή της Διοίκησης του Δήμου και όλων των Δημοτικών Παρατάξεων.

2.Να ενημερώσει διεξοδικά όλους τους Συλλόγους για το καθεστώς των οικονομικών ενισχύσεων.

3.Να επεξεργασθεί το σχέδιο Καταστατικού της Ένωσης.

4.Να θέσει το πλαίσιο της πρότασης των Συλλόγων στον Δήμο, για την λειτουργία και χρήση των Αθλητικών χώρων, τις μισθώσεις και την κατανομή των ωρών προπόνησης.

Σημειώνεται: Ότι για την αποφυγή της παραμικρής επιφύλαξης σας, ότι πίσω από την συγκεκριμένη προσπάθεια  μπορεί να κρύβονται πολιτικές ή δημοτικές σκοπιμότητες, ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για το συντονιστικό όργανο.

Για τυχόν διευκρινήσεις και πληροφορίες βρίσκομε στην διάθεση σας, στο τηλέφωνο: 6944433097.


                                      Για την πρωτοβουλία των Σωματείων.


                                                              Νίκος Πανταζής

                                                                          Πρόεδρος Δ.Σ  Γ.Σ.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.