Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αλαζονεία της εξουσίας
Είναι γεγονός ότι η εξουσία χωρίς να το καταλάβεις σε παρασύρει και μερικές φορές σε αναγκάζει στις  αποφάσεις να λειτουργείς  απολυταρχικά.
Αυτή η συμπεριφορά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα η νυν διοίκηση διακήρυσσε ως αντιπολίτευση. Ζητούσε τότε συμμετοχή στα όργανα διοίκησης του Δήμου, μίλαγε για διαβουλεύσεις και δημοκρατικές αποφάσεις .
Θυμίζω στα μέλη της διοίκησης και κυρίως στην πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβούλιο ότι στο παρελθόν και δεν μιλώ  μόνο για τις διοικήσεις Πασοκ με τον Πέρκιζα και τον Πατακό, αλλά και με τις διοικήσεις Ν.Δ  Ζαφειρόπουλου ,Κουράση η αντιπολίτευση μετείχε σε όλα τα όργανα διοίκησης του Δήμου και πολλές φορές με όλες τις παρατάξεις.
Σήμερα η διοίκηση δέχεται την συμμετοχή της αντιπολίτευσης μόνο στα όργανα που η συμμετοχή της προβλέπεται από τον Νόμο και δεν μπορεί να κάνει  διαφορετικά.
Δεν δέχθηκε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στην επιτροπή επιλογής νηπίων για τους παιδικούς σταθμούς.
Αποφασίζει μόνη της για τον Αθλητισμό και Πολιτισμό και οι όποιες διαβουλεύσεις στις γειτονιές έγιναν τον πρώτο καιρό ,έγιναν στην ροή των όσων υποστήριζε προεκλογικά.

Φυσικά η διοίκηση χαράσσει και εφαρμόζει την πολιτική της, ο ρόλος όμως της αντιπολίτευσης δεν είναι  μόνο ελεγκτικός είναι και δημιουργικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.