Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Καλλικράτης του κηπουρού Ραγκούση μετέτρεψε τους Δήμους σε εξαρτημα του κρατους.Ο προυπολογισμός του 2012 βάζει λουκέτο.Δυστυχώς δεν υπάρχει τοπικη αυτοδιοίκηση.

ΚΕΔΕ: Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη βιωσιμότητα των δήμων της χώρας λόγω των μειωμένων κονδυλίων-πόρων από τον Προϋπολογισμό του 2012. Μάλιστα -όπως υπογραμμίζει- ο κωδικός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σχέση με το 2010 είναι μειωμένος κατά 2/3, με αποτέλεσμα οι δήμοι να κινδυνεύουν άμεσα να κατεβάσουν «ρολά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της ΚΕΔΕ, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας την πλειονότητα έχουν οι «πράσινοι» δήμαρχοι, «με το κατατεθέν σχέδιο Προϋπολογισμού προβλέπονται μειώσεις στην επιχορήγηση των δήμων της τάξης του 32% σε σχέση με φέτος, που επίσης είναι μειωμένη κατά 35% σε σχέση με το 2010.

»Ειδικότερα, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), από 3,5 δισ. φέτος, μειώνονται στα 2,4 δισ. ευρώ, δηλαδή μείωση της τάξης των 1,1 δισ. ευρώ, τη στιγμή που το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών πριν από λίγους μήνες είχε υπολογίσει ότι το ελάχιστο λειτουργικό κόστος των δήμων ανέρχεται στα 3,8 δισ. ευρώ.
»Ωστόσο από την αναλυτική και ανά κωδικό του Προϋπολογισμού 2012 επεξεργασία προκύπτει μεγαλύτερη μείωση της τάξης του 1,7 δισ. ευρώ

Γιαννίτσης προς ΚΕΔΕ: Θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μείωσης ΚΑΠ



«Θα βρεθεί λύση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μείωσης των ΚΑΠ κατά 1,1 δισ. ευρώ. Υπάρχει πεδίο συνεννόησης με το υπουργείο Οικονομικών. Δε θέλω να πω περισσότερα τώρα».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τους δημοσιογράφους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της aftodioikisi.gr, με βάση το SOS που εξέπεμψαν οι δήμαρχοι για τους δήμους τους λόγω του νέου Προϋπολογισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.