Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ενας τραπεζίτης θα μας σώσει απο τους τραπεζίτες!!!!!!

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος


Ο Λουκάς Παπαδήμος, που φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την πρωθυπουργία από σήμερα στη μεταβατική κυβέρνηση με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών.

Το πρώτο του πτυχίο ήταν στη Φυσική από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), απ' όπου αποφοίτησε το 1970. Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακά στην Ηλεκτρολογική Μηχανική και διδακτορικό στα Οικονομικά το 1978. Παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ.

Από το 1980, ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε μια σειρά υψηλόβαθμων θέσεων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Αρχικά, εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και το 1985, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση που διατήρησε μέχρι το 1993.

Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002, οπότε αποχώρησε για να αναλάβει αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.