Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κουκουλόπουλος: Δε θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος σε Καθαριότητα

Κουκουλόπουλος: Δε θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος σε Καθαριότητα


Δεν κινδυνεύει καμιά θέση στον τομέα της καθαριότητας. Δε θα γίνει καμία ιδιωτικοποίηση στα σκουπίδια, απλώς αλλάζει η νομική μορφή των φορέων διαχείρισης για να μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς.Τα παραπάνω ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, με αφορμή την κατάληψη των γραφείων του από το πρωί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠ-ΟΤΑ που του ζητούν να αποσύρει τη ρύθμιση για τους ΦΟΣΔΑ, αλλά και τα «περί Καμόρας» που έχει πει.


Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ


Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία κατά συνέπεια με την κινητοποίηση των εργαζομένων, τη μορφή κινητοποίησης δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει όμως και πρέπει να επισημανθεί με την αλήθεια και με την πραγματικότητα και αναφέρομαι βέβαια στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στον οποίο έχω αρμοδιότητα.

Δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασίας στους Δήμους, τουναντίον αν γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις θα προκύψουν περισσότερες θέσεις εργασίας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στη χώρα επικρατεί σήμερα μία κατάσταση στη διαχείριση απορριμμάτων, η οποία πλήττει βάναυσα το περιβάλλον, κοστίζει πανάκριβα στους δημότες, αποστερεί τη χώρα από σοβαρές επενδύσεις και πέφτουν βροχή τα πρόστιμα. Αυτή η κατάσταση λοιπόν πρέπει να αλλάξει.

Μια αλλαγή που γίνεται για τη μορφή των φορέων που θα διαχειριστούν τα απορρίμματα, τη νομική μορφή, για να μπορέσουν να βγάλουν πέρα μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς έχει ξεσηκώσει σάλο όταν δεν έχει κανένα από τα αποτελέσματα που υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.