Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τον Γιωργάκη τον διώχνουν ως ανίκανο τον Αντωνάκη τον χρησιμοποιούν.Ξεφτίλα του πολιτικού δυναμικού της χώρας

Όταν το παντελόνι φτάνει στα γόνατα...

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Αυτά τα δύο παλικάρια, κάποτε συμφοιτητές και ακόμα φίλοι, αποφάσισαν ότι θα στηρίξουν μαζί μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι πολιτικός.

Την ώρα που η κοινωνία και η χώρα διαλύονται υπό το........βάρος της χρεοκοπίας, ενώ η επίσημη πτώχευση κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας σαν δαμόκλειος σπάθη, ενώ απ’ όλους διαπιστώνεται ότι η ελληνική κρίση είναι σε τεράστιο βαθμό πολιτική, δύο απίστευτοι τύποι, οι οποίοι ηγούνται των δύο μεγαλύτερων (;) κομμάτων, αποφασίζουν ότι την κρίση αυτή πρέπει να τη διαχειριστούν μη πολιτικά πρόσωπα.

Πρώτος υποψήφιος, τις τελευταίες δύο μέρες, να αναλάβει την πρωθυπουργία είναι ένας σκληρός τραπεζίτης. Τα πολιτικά πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» θα τελούν υπό τις εντολές είτε ενός τεχνοκράτη που αποδεδειγμένα «δεν δακρύζει το μάτι του» είτε ενός διπλωμάτη που βρισκόταν στην πλήρη ακμή του πριν από δεκαετίες.

Σκληρή η διαπίστωση, αλλά ρεαλιστική: Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας δηλώνει αδυναμία διαχείρισης και ομολογεί την οριστική χρεοκοπία του.


Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφές από πολύ καιρό ότι έπρεπε να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Όμως ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός. Ως τέτοιος κατέστρεψε μια χώρα ολόκληρη και την παρέδωσε με τρόπο που κανείς στο παρελθόν δεν έχει κάνει: ως εκλεγμένος. Συνεπώς η πανθομολογούμενη ανάγκη να φύγει το συντομότερο απαιτούσε δημοκρατική διέξοδο. Ακριβώς για να τον στείλει στα αζήτητα ο μόνος αρμόδιος. Εκείνος που του έδωσε τα ηνία της Ελλάδας. Ο ελληνικός λαός. Αντ’ αυτού:

● Τον διώχνει η Μέρκελ.

● Τον διώχνει ο Σαρκοζί.

● Τον διώχνει η τρόικα.

● Τον διώχνουν οι αγορές.

● Τον διώχνουν τα ΜΜΕ.

● Τον διώχνουν όλοι όσοι εμπλέκονται στην ελληνική κρίση ως ανεπίσημοι διαχειριστές της.

● Τον διώχνουν ως ανίκανο να υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Ο μόνος που απαγορεύεται να τον διώξει είναι ο ελληνικός λαός. Διότι, αν διώξει αυτόν, μπορεί να πάρει ο διάολος και τους όποιους επόμενους.
Αντώνιε, πες αλεύρι...
Εδώ... γελάμε. Η κυβέρνηση αυτή, με συμμετοχή και στελεχών της Ν.Δ., θα πρέπει:
Να το πούμε λαϊκά: Η νέα αυτή κυβέρνηση θα πρέπει να υπογράψει και να αρχίσει να εφαρμόζει όλα όσα η Ν.Δ. ήδη κατήγγελλε ή θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμοποιήσει ως αντιπολιτευτικά όπλα.



1. Να περάσει τον επόμενο προϋπολογισμό του 2012, ο οποίος θα μετατρέπει σε χαράτσια τον εκτροχιασμό του 2011 και τις νέες προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου και του πολυνομοσχεδίου.

2. Να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση, η οποία θα δεσμεύει απολύτως την Ελλάδα όχι μόνο για την επόμενη δεκαετία με το χρονοδιάγραμμά της, αλλά για δεκαετίες με όσα θα συμβούν επί θητείας της – προγραμματισμένα... Αν η νέα δανειακή σύμβαση ψηφιστεί από 180 βουλευτές, τότε θα ομολογηθεί – και επισήμως, διότι ανεπισήμως το ξέρουμε ήδη – ότι εκχωρεί επιπλέον εθνική κυριαρχία, της οποίας την εκχώρηση η Ν.Δ. υποτίθεται ότι δεν δεχόταν.

3. Να υποδεχτεί με κόκκινα χαλιά τους «τεχνοκράτες» - μόνιμους επιτηρητές (την πραγματική μελλοντική κυβέρνηση της χώρας) που... «προσκάλεσε» η κυβέρνηση Παπανδρέου. Και να τους παραδώσει τον δημοσιονομικό και πολιτικό έλεγχο της Ελλάδας.

4. Να υλοποιήσει την πρώτη φάση του Μεσοπρόθεσμου και του πολυνομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας, ήδη ψηφισμένα και τα δύο, με όλα τα μέτρα που τα συνοδεύουν.

5. Να προχωρήσει ταχέως τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και να επιβάλει τους νέους φόρους που θα καλύψουν τα νέα – ήδη καταγεγραμμένα – ελλείμματα.

6. Να δώσει και επισήμως εμπράγματες και χρηματικές εγγυήσεις στη Φινλανδία – αλλά και σε όσους άλλους το ζητήσουν – έναντι του νέου δανείου.

7. Να ολοκληρώσει τη διαμόρφωση των όρων της ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI). Δηλαδή να διαχειριστεί μια ελεγχόμενη χρεοκοπία κάνοντας η Νουδούλα τον σταυρό της να μην εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη, όπως π.χ. έγινε με την αντίστοιχη διαδικασία στην Αργεντινή.

8. Να διαχειριστεί τις απώλειες από την ελεγχόμενη χρεοκοπία και τους τριγμούς στο τραπεζικό και το ασφαλιστικό σύστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.