Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Απαιτούμε την δημοκρατική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ.Αγωνιζόμαστε για μια προοδευτική έξοδο απο την κρίση.

Ως προοδευτική πολιτική δύναμη Χαλανδρίου:


◦Υπερασπιζόμαστε το ευρωπαϊκό όραμα της πολιτικής ισοτιμίας και της αλληλεγγύης των χωρών-μελών καθώς και τις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Ο ελληνικός λαός είναι τοποθετημένος και έχει ιστορικούς αγώνες όσον αφορά επεμβάσεις που αποδυναμώνουν το διεθνές κύρος της χώρας και προσβάλλουν τις αρχές της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

◦Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις συνεχίζουμε μέσα από οργανωμένες προσπάθειες τον αγώνα για μια προοδευτική έξοδο από την κρίση μέσα από τα προοδευτικά κοινωνικά κινήματα, προκειμένου να αποτρέψουμε τα σχέδια του κατεστημένου της παρασιτικής ολιγαρχίας, που με πολιτικό εκπρόσωπο τη νέα κυβέρνηση με τις πολιτικές τους θέλουν να διατηρήσουν το κλεπτοκρατικό σύστημα διαιώνισης του παρασιτικού τους πλούτου και των συμφερόντων τους.
Γιατί όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική, θα συνεχίζεται η περαιτέρω φτωχοποίηση της χώρας, η ανεργία, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και η υπονόμευση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

o Είναι προφανής η ανάγκη για λήψη πρωτοβουλιών για την οργάνωση κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης στη χώρα.
Δεν αρκεί να μιλάμε μόνο για κρίση χρέους, κρίση εισοδήματος και κρίση ανεργίας αλλά πρέπει να μιλήσουμε και να δράσουμε για τους ανθρώπους της κρίσης σε κάθε γειτονιά και χώρο κοινωνικών δραστηριοτήτων, για τους συμπολίτες μας που αδυνατούν να επιβιώσουν. Παρόλη την πολιτική αντιπαράθεση, αποτελεί καθοριστικό ζήτημα είναι η ανθρωπιστική κρίση που διαρκώς εντείνεται στην ελληνική κοινωνία.

Τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών θα συνεχίσουν να οξύνονται :
o Η ανεργία θα αυξάνεται
o Η κατάρρευση εισοδημάτων θα συνεχίζεται
o Η φτώχεια θα διευρύνεται
◦Η δημοκρατική παράταξη δεν εκχωρείται στις συντηρητικές δυνάμεις της διαπλοκής που γιγαντώθηκαν και εντός του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στη βούληση της βάσης του.
Η παράταξη, είναι υπόθεση των λαϊκών δυνάμεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι υπόθεση των μελών και στελεχών του, αυτών που δεν έχουν εργασία ή ζουν σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας, που μειώθηκε το εισόδημα τους, είναι υπόθεση του εργαζομένου, του αγρότη, μισθωτού, του αυτοαπασχολούμενου του ελεύθερου επαγγελματία, του σπουδαστή, κάθε νέου και νέας.
Η παράταξη δημιουργήθηκε χάρη στους αγώνες του λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία απομονώνοντας και οδηγώντας στο περιθώριο κάθε συντηρητική και αντιλαϊκή δράση και προοπτική.

Είμαστε παρόντες, και αποφασισμένοι
απο την εισήγηση Στέφανου Τζουμάκα στην Συνδιάσκεψη
ένα κείμενο που μας καλύπτει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.