Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ !

ISKRA
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ (ΜΠΛΟΦΑΣ)
 ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ!

Κατ' αρχήν συμφωνία για κυβέρνηση, που θα στηρίξουν από κοινού οι συνένοχοι για το σημερινό κατάντημα της χώρας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με κεντρικό στόχο την υλοποίηση της απαράδεκτης συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, κατέληξαν την Κυριακή αργά το βράδυ Γ Παπανδρέου και Α. Σαμαράς, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κατ' αρχήν αυτή συμφωνία προήλθε μετά από λυσσαλέες πιέσεις και απίστευτους εκβιασμούς από ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΣΕΒ και ΕΚΚΛΗΣΙΑ, προκειμένου ο Γ Παπανδρέου και Α Σαμαράς να προχωρήσουν έως την Κυριακή τα μεσάνυκτα σε κυβέρνηση, που θα στηρίζαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατα προτίμηση μαζί με τα συναινετικά ετερόκλητα ''εξαπτέρυγα'' ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, και ΔΗΜΑΡ!
Την απομάκρυνση του ΓΑΠ από την πρωθυπουργία θα ακολουθήσει μια ακόμα χειρότερη κυβέρνηση, που θα έχει ως κορμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και η οποία θα εφαρμόσει πολύ σκληρότερη πολιτική, με την ψήφιση ενός άγριου προϋπολογισμού για το 2012 και την κύρωση της νέας απαράδεκτης συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ενός νέου μνημονίου λεηλασίας, μια νέας αποικιακής δανειακής σύμβασης και τη θέσπιση ενός νέου καθεστώτος κηδεμονίας, που θα ισοδυναμεί με νέα «κατοχή»!

Από το πρωί της Δευτέρας ίσως θα υπάρχει μια νέα κατάσταση για το ελληνικό κατεστημένο αλλά και την ελληνική Αριστερά.

Σε συμφωνία για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας κατέληξαν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια το βράδυ της Κυριακής. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα συνάντηση αύριο, Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσουν το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, καθώς και τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.


Χρέος των κομμάτων η διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας, λέει ο ΣΕΒ


«Χρέος των υπόλογων κομματικών ηγεσιών είναι να διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή μας προοπτική, συγκλίνοντας σε ένα γενναίο συμβιβασμό πολιτικής ωριμότητας και εθνικής ευθύνης», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η μετατροπή της οικονομικής κρίσης σε πολιτική περιπέτεια είναι εθνικά επικίνδυνη», προστίθεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης δεν κατάφερε να διαφυλάξει την οικονομία μας. Ας διασώσει, τουλάχιστον, τη δημοκρατία μας από την πλήρη απαξίωση της στη συνείδηση των πολιτών. Τούτες τις ώρες κρίνεται το μέλλον όλων μας για τις επόμενες δεκαετίες. Όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα, ο τόπος κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή».

Η δήλωση του αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

«Τις κρίσιμες τούτες ώρες, που διέρχεται ο τόπος, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λάθη. Ούτε για λογισμούς, που δεν εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον το εθνικό συμφέρον. Παρακαλώ, τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον. Αναλαμβάνοντας τώρα τις ιστορικές τους ευθύνες προς όφελος του λαού μας».

Ο Ανθιμος στην Θεσσαλονίκη έκανε αγιασμό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.