Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Γ. Παπανδρέου: «Ημασταν το πειραματόζωο» Ραγκούσης: Εγώ δεν ζητώ συγγνώμη για το 2009

Κοίτα ποιος μιλάει; 

ο άνθρωπος που αγνόησε και ταπείνωσε  την βάση του Πασοκ.
ο κηπουρός που διέλυσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση 
η κυρία που άφησε τα σχολεία χωρίς βιβλία 

Ο λαός του Πασοκ θα σας δώσει την απάντηση και θα σας στείλει στα σπίτια σας
Κρίμα να μην χρειάζεται σταυρό προτίμησης και ο Παπανδρέου για να μείνει και αυτός έξω απο την Βουλή.

Η παραδοχή του Γ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα μετετράπη σε πειραματόζωο της Ευρώπης, μόνον ευχάριστη έκπληξη δεν ήταν χθες για τον κ. Ευ. Βενιζέλο, καθώς ο ίδιος επιδιώκει να περιορίσει κάθε συζήτηση που υπενθυμίζει τα λάθη της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, μία συνέντευξη του Γ. Ραγκούση,αμφισβήτησε ευθέως τη στρατηγική της «συγγνώμης» την οποία ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σημειωτέον ότι η παρέμβαση Ραγκούση ήρθε να προστεθεί σε αυτές της κ. Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία επανειλημμένως αξιώνει να ειπωθεί η πλήρης αλήθεια στους πολίτες, υπονοώντας ότι ο κ. Βενιζέλος δεν το πράττει όσο θα όφειλε.

Το γεγονός ότι οι αναφορές αυτές έγιναν σε ένα διεθνές έντυπο στους Times με συνέπεια την τάχιστη αναμετάδοσή τους προκάλεσε αμηχανία στους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, οι οποίοι καλούνταν να εξηγήσουν πώς αίφνης η κυβέρνηση Παπανδρέου εμφανίζεται να παραδέχεται ότι υπήρξε πειραματόζωο, ενώ όλοι θυμούνται ότι θριαμβολογούσε ύστερα από κάθε διαπραγμάτευση. Αυτό ωστόσο που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη στο επιτελείο Βενιζέλου ήταν οι αναφορές του κ. Παπανδρέου στο δημοψήφισμα. Ο τέως πρωθυπουργός όχι μόνον υπεραμύνθηκε της επίμαχης επιλογής του, αλλά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που αυτή απορρίφθηκε από την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί, διαφωνώντας έτσι ριζικά με την άποψη που εξέφρασε τότε, αλλά και σήμερα ο κ. Βενιζέλος.

Και, εν μέσω όλων αυτών, αίφνης χθες ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε και εσωτερική αμφισβήτηση για την προεκλογική στρατηγική του. Μιλώντας στο Vima fm, ο κ. Γ. Ραγκούσης τόνισε ότι «ως παράταξη και ως πρόσωπα, τον Οκτώβριο του 2009 πήραμε την απόφαση να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον για να κρατηθεί ο τόπος όρθιος, ακόμα και αν εμείς εξαφανιστούμε από τον πολιτικό χάρτη. Εγώ γι’ αυτήν την απόφαση ούτε ζητώ συγγνώμη ούτε μετανιώνω», τόνισε επί λέξει, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι είναι λάθος του κ. Βενιζέλου να ζητεί διαρκώς συγγνώμη, δίδοντας την εντύπωση ότι μετανιώνει ακόμη και για μεταρρυθμιστικές απόπειρες του ΠΑΣΟΚ που προσέκρουσαν σε συνδικαλιστικές αντιδράσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.