Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ερχεται χαράτσι απο τον Δήμο .Παρκινγ όλο το Χαλάνδρι



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας γνωρίζουμε ότι ξεκινούν οι εργασίες τοποθέτησης σημάτων και εργασιών διαγραμμίσεων για την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Χαλανδρίου.
Η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει στη περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Στρ. Α. Παπάγου, Φ. Λίτσα, Δημοσθένους, Λ. Πεντέλης, Νυμφών, Δάσους, Ράχης, Κ. Βάρναλη, Πατρ. Γρηγορίου Ε’, Π. Μελά, Δ. Σολωμού, Κ. Παλαιολόγου, Μιλτιάδου, Σόφ. Βενιζέλου, Αριστοτέλους, Καραολή-Δημητρίου, Αριστείδου, Σωκράτους, Υψηλάντου, Φ. Λίτσα, Αγ. Παρασκευής, Διογένους, Στρ. Α. Παπάγου.
Η έναρξη λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης εκτιμάται ότι θα γίνει τον μήνα Ιούλιο.
Παρακαλούμε τους μονίμους κατοίκους της περιοχής που περικλείεται από τις παραπάνω οδούς να προσέλθουν για την προμήθεια της κάρτας στάθμευσης μονίμου κατοίκου, στο Γραφείο Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Χαλανδρίου, στην οδό Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου (2ος Όροφος), από τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 και ώρες από 9.00 έως 13.30.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΡΤΑΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Οι κάτοικοι που διαμένουν εντός των ορίων της περιοχής μελέτης θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματα τους δωρεάν και χωρίς χρονικό περιορισμό στις Ζώνη ΙΙ (ζώνη κατοίκων). Αν επιθυμούν να σταθμεύσουν σε κάποιον από τους άξονες της Ζώνης Ι τις ώρες λειτουργίας του μέτρου θα υπόκεινται και αυτοί στους περιορισμούς που ισχύουν για τους επισκέπτες. Στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης δεσμεύονται 967 θέσεις κατοίκων.

Έκδοση κάρτας Μονίμου Κατοίκου : Δικαίωμα για κατοχή κάρτας μονίμου κατοίκου έχει κάθε πολίτης που διαμένει μόνιμα στην περιοχή που αναφέρεται στην περιοχή που εφαρμόζεται το  ΣΕΣ. Δεν χορηγείται κάρτα μονίμου κατοίκου για επαγγελματικά οχήματα ωφελίμου φορτίου πάνω από ένα (1) τόνο. Η κάρτα μονίμου κατοίκου ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο όχημα για το οποίο έχει εκδοθεί η κάρτα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλο όχημα. Κάθε νοικοκυριό δικαιούται μία (1) μόνο κάρτα. ¨Όταν δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης εντός της ιδιοκτησίας τότε κατ΄ εξαίρεση θα δικαιούνται δύο (2) ή τρείς (3) κάρτες ανά νοικοκυριό μόνο με την προϋπόθεση ότι υπάρχει συγκατοίκηση (φιλοξενία) γονέων με παιδιά, που θα αποδεικνύεται από τη φορολογική δήλωση των ενδιαφερομένων (Ε1 & Ε9).
Δε δικαιούται θέση στάθμευσης μονίμου κατοίκου οι εργαζόμενοι εντός της περιοχής του ΣΕΣ ακόμα και αν διαθέτουν επαγγελματική στέγη στο όνομα τους είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως ενοικιαστές. Η κάρτα μονίμου κατοίκου εκδίδεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου από το γραφείο εσόδων του {ΣΕΣ} συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Η κάρτα μονίμου κατοίκου έχει ισχύ ενός έτους και ανανεώνεται μετά τη λήξη της κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου και χωρίς ειδοποίηση. Αντικατάσταση της κάρτας γίνεται σε περίπτωση αλλαγής του αρχικά δηλωθέντος οχήματος με ταυτόχρονη κατάθεση της παλαιάς κάρτας.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 • Αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.• Αντίγραφο συμβολαίου οικίας ή συμβολαίου ενοικίασης
• Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.τ.λ
• Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται η τρέχουσα διεύθυνση κατοικίας και τα προσκομισθέντα στοιχεία είναι αληθή και ότι ο αιτών δεν διαθέτει θέση στάθμευσης εντός κτιρίου που βρίσκεται εντός της Ζώνης του {ΣΕΣ}, συνοδευόμενα από τα αντίγραφα των Ε1 & Ε9.
Οι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης θα σημανθούν με πινακίδα  Ρ-70 στις οποίες θα αναγράφεται «ΚΑΤΟΙΚΟΙ» στις θέσεις κατοίκων  και « ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ» στις θέσεις επισκεπτών.

Ισχύουσα νομοθεσία

Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την ανάθεση της μελέτης «Οργάνωση Ελεγχόμενης Στάθμευση Αρ. Απόφασης 26/2011». Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάθεση της μελέτης «Οργάνωση Ελεγχόμενης Στάθμευσης 274/2011»

Τα επιβαλλόμενα πρόστιμα προβλέπονται αποκλειστικά στις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ  Oί διατάξεις των άρθρων 75 παρ.Ιγ3, 76 παρ.3, και 79 του ν.3463/2006(ΦΕΚ 114 Α’) του 1900/90 (ΦΕΚ) 125 Α’) του άρθρου 4, του άρθρου 66 του Β.Δ 24.9/20.10.1958(Α’ 171) του άρθρου 4 του ν.2696/99, όπως ισχύει μετά το ν.3542/2007 και άρθρο 58 του Ν.3852/2010.



Πληροφορίες – Επικοινωνία
Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης
Τηλέφωνο: 2132023876
Email: elegxomeni@halandri.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.