Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Το τέλος των αυτοδυνάμων κομμάτων είναι γεγονός.Οι διαφοροποιήσεις θα συνεχισθούν με συν-πλην των κομμάτων αλλα το αποτέλεσμα και η θέληση του λαού θα καταλήγει στην Ευρώπη και την συνεργασία

Τρία συγκεκριμένα είναι τα μηνύματα των εκλογών που θα επαναβεβαιωθούν αν γίνουν ξανά  ανεξαρτήτως της σειράς των κομμάτων


Πρώτον, ότι το 85% του λαού  θέλει να μείνουμε στο ευρώ.

Δεύτερον, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων θέλει αλλαγή της πολιτικής του μνημονίου διότι δεν αντέχει.

Τρίτον, ότι ο λαός δεν θεωρεί κανέναν ικανό να κυβερνήσει μόνος του και απαιτεί να διαμορφώσουν κυβέρνηση συνεργασίας.

Ούτως ή άλλως, λοιπόν, θα πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας μεταξύ των ίδιων κομμάτων που αναμετρήθηκαν και την προηγούμενη Κυριακή. Και αυτές οι κυβερνήσεις συνεργασίας σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι δικομματικές όχι επειδή αυτό δεν θα είναι εφικτό από τα ποσοστά, αλλά επειδή το πρόβλημα της χώρας είναι τόσο μεγάλο που χρειάζεται συναίνεση απ’ όλους. Ακόμη και από το ΚΚΕ.
 Το βέβαιον είναι ότι, αν δεν συμμετέχουν τα τρία μεγαλύτερα κόμματα τουλάχιστον, και ακόμη καλύτερα και όλα τα υπόλοιπα, κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί.
 Μια κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ακόμη και με τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. αν μείνει απέξω ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και η οργή του λαού θα μεγαλώσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.