Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συνάντηση Ολάντ - Βενιζέλου στο Παρίσι.40ΛΕΠΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ έγινε δεκτός το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μία ημέρα πριν από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση, σύμφωνα με ανάρτηση του ΠΑΣΟΚ στο twitter, διήρκεσε 40 λεπτά.
Συνάντηση Ολάντ - Βενιζέλου στο Παρίσι
Εκτός από την αμιγώς πολιτική, το ραντεβού αποκτά και ιδιαίτερο επικοινωνικό φορτίο με δεδομένη την προηγηθείσα άρνηση του κ. Ολάντ να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, τότε υπό την αιτιολογία ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο πρόεδρος της Γαλλίας συναντάται μόνο με αρχηγούς κρατών.
Με σχόλιό του στο twiitter o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε πάντως και στα χθεσινά σεμινάρια πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γάλλο Πρόεδρο: «Δεν κάνεις διαπραγμάτευση προσβάλλοντας ξένους ηγέτες και μάλιστα μέσα στη χώρα τους», αναφέρεται.
Χθες, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς κάλεσε τους Ελληνες ψηφοφόρους να στηρίξουν στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, κόμματα που δεν θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Λοράν Φαμπιούς σημείωσε: «Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους Ελληνες φίλους μας πως αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν».
Προσέθεσε ακόμη ότι «είναι πολύ λεπτό το θέμα, γιατί δεν θέλουμε να τους δώσουμε μαθήματα. Ομως, ταυτόχρονα, η Γαλλία, που δεν θέλει να δώσει μάθημα, πρέπει να πει ορισμένα πράγματα στους Ελληνες φίλους της».
Κατά την άποψη του Γάλλου υπουργού, είναι απολύτως καίριας σημασίας να τηρήσει η Ελλάδα το Μνημόνιο και πρέπει ο καθένας να καταλάβει πως αυτό που διακυβεύεται είναι το αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ.
«Ελπίζουμε με βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μοσκοβισί τόνισαν ότι «πρέπει να γίνει το παν προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.