Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

H Κυβέρνηση μιας χώρας δεν είναι πόκερ για να μπλοφάρεις.Πρέπει να πετυχαίνεις πάντα τα περισσότερα χωρίς να ρισκάρεις ούτε τα ελάχιστα

Ευ. Βενιζέλος: Εξι επιπλέον σημεία για αναθεώρηση του μνημονίου
Μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ που ζήτησε τη συνδρομή των κοινωνικών εταίρων
Ευ. Βενιζέλος: Εξι επιπλέον σημεία για αναθεώρηση του μνημονίου
3
 
Την πρόταση έξι σημείων του ΠαΣοΚ για την αναθεώρηση του μνημονίου, εξιδεικευμένη με έξι πρόσθετα μέτρα για τη φορολογική ελάφρυνση των πολιτών, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος στα προεδρεία της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες με αρκετές στιγμές έντασης, υπήρξε μια κατ´αρχήν συναίνεση στην συνολική πρόταση του ΠαΣοΚ.

Ο ΣΕΒ, έπειτα από την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Δ. Δασκαλόπουλο, για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα σχετικά με τη μείωση του κατώτατου μισθού, δεν προσήλθε στη συνάντηση αλλά έστειλε υπόμνημα με τις θέσεις του.

«Δεν έχει καταλάβει κανείς τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης», είπε ο κ. Βενιζέλος. «Οι συζητήσεις για τις εκλογές στις 19 Απριλίου ουσιαστικά σκλήρυναν τη στάση της τρόικας, η οποία ζητούσε να περάσουν όλα τα μέτρα πριν από αυτές. Εάν η κυβέρνηση Παπαδήμου παρέμενε και είχε χρονικό ορίζοντα άλλον έναν χρόνο, η διαπραγμάτευση θα ήταν διαφορετική και τα μέτρα δεν θα ήταν τόσο σκληρά.

Αναλυτικά, τα έξι επιπλέον σημεία που έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου ο κ. Βενιζέλος είναι τα ακόλουθα:
1 - Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.

2- Ε παναφορά των παλαιών συντελεστών του ΦΠΑ στην εστίαση και στα αγροτικά εφόδια.

3 - Διευκόλυνση από τις τράπεζες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα φυσικά πρόσωπα μετόχων στις επιχειρήσεις για οφειλές μέχρι 25.000 ευρώ.

4 - Αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων με ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

5 - Αλλαγές στον Τειρεσία ώστε να δίνεται δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις.

6 - Σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφορά αλληλεγγύης στη βάση μιας δικαιότερης φορολογικής κλίμακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.