Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Νομιμοποιούν αυθαίρετο και ετοιμάζουν Αναψυκτήριο στην Ιωαννίνων και Τυμφρηστού με τροποποίηση του Ρυμοτομικού


Η Επιτροπή ποιότητας ζωής απορρίπτει την ένσταση κατοίκων και μετατρέπει πλατεία και παιδική χαρά σε αποδυτήρια και Αναψυκτήριο!!!

Μας υποβλήθηκε η υπ΄ αριθμ. 7971/9-5-2012 εισήγηση του Τμήματος Πολ. Εφαρμογών της /νσης Τεχνικών Υπηρεσιών σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αποφασίσουμε σχετικά για την υπ΄ αριθμ. 3307/28-2-2012 ένσταση ορισμένων δημοτών - ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται έμπροσθεν της πλατείας - παιδικής χαράς επί των οδών Ιωαννίνων και Τυμφρηστού στο Ο.Τ. 720 και αφορά στην ανάκληση – ακύρωση κατά της απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ.720, επί των οδών Ιωαννίνων και Τυμφρηστού, από χώρο πλατείας και παιδική χαρά σε χώρο πλατείας – παιδική χαρά και χώρο άθλησης.

Η εν λόγω ένσταση αναφέρεται στους
 κάτωθι λόγους:
1) Η χρήση του αθλητικού χώρου θα είναι βαριά για το περιβάλλον.
Η χρήση του αθλητικού χώρου σε συνδυασμό με το χώρο της παιδικής χαράς και την πλατεία καθώς και με τα παρτέρια με τη φύτευση, τις ζαρντινιέρες και τα πλακοστρωμένα μονοπάτια βελτιώνουν την όψη του κοινόχρηστου χώρου, δίνουν ανάσα ζωής στους κατοίκους και αποτελούν ένα χώρο χαλάρωσης, ξεκούρασης και αναψυχής για τους κατοίκους και έχει προσφέρει την καλύτερη ενασχόληση για τους νέους ανθρώπους της γύρω περιοχής.

2) Εξομοιώνει το χαρακτηρισμό της χρήσης της πλατείας - παιδικής χαράς με τη χρήση των όρων άλσος και πάρκο οι οποίοι διέπονται από τη νομοθεσία «Περί προστασίας των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων της Χώρας» του Ν. 998/79.Ο εν λόγω χώρος εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως με το υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 114/79 με το χαρακτηρισμό πλατεία – παιδική χαρά. Σε ότι αφορά τον όρο πλατεία, η πλατεία κατατάσσεται στην κατηγορία των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων συνάθροισης, και όχι στην κατηγορία των χώρων πρασίνου, δεδομένου ότι η φυτοκάλυψή τους δεν είναι υποχρεωτική: άλλοτε μπορεί να καλύπτονται από οργανωμένη βλάστηση, με διαμόρφωση που ποικίλει ανάλογα με τον χαρακτήρα και την θέση τους στην πόλη, ή να μην έχουν καθόλου βλάστηση σε αντίθεση με την περίπτωση ενός άλσους.
Σε ότι αφορά τον όρο παιδική χαρά σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 28492/2009 (ΦΕΚ
931/Β/18.5.2009) «Καθορισμός των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ήμων και των Κοινοτήτων, τα όργανα και η διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου τους, τη διαδικασία συντήρησης αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια», παιδική χαρά αποτελεί ο οριοθετημένος δημοτικός ή κοινοτικός υπαίθριος χώρος που προορίζεται για ψυχαγωγία νηπίων και παιδιών. Εγκαθίσταται σε δημοτικά ή κοινοτικά ακίνητα που έχουν
χαρακτηριστεί στο ρυμοτομικό σχέδιο ως χώροι παιδικής χαράς ή κοινόχρηστοι χώροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.