Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο Νίκος Πανταζής καλεί τους πολίτες για κοινή προσπάθεια στον αγώνα για μια τοπική αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία της πόλης

Δώσαμε το χρονικό περιθώριο σε όλους να καταλάβουν ότι τους Δημάρχους δεν τους διορίζουν οι μηχανισμοί, αλλά τους αναδεικνύει η τοπική κοινωνία.
Έχουμε ευθύνη να αντιδράσουμε, να βρούμε ξανά τα κοινά σημεία με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, να ενωθούμε με ανεξάρτητες φωνές που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και θέλουν τον Δήμαρχο κοντά στα προβλήματα. Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το Κράτος έχουμε υποχρέωση όμως να συμπαρασταθούμε στον αδύνατο τον άνεργο τώρα που το κοινωνικό κράτος μειώνεται



To Όραμα μας δεν περιορίζεται στο να αλλάξουμε το Χαλάνδρι αλλά να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, με ελάχιστα ιεραρχικά επίπεδα, εργαζόμενους υπερήφανους και υπευθύνους, Νομικά πρόσωπα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών. Πολίτες που  θα διεκδικούν και θα συμμετέχουν.
Θεμελιώδης  ιδεολογία: Η τοπική κοινωνία αποφασίζει για την πόλη, συμμετέχει στη λήψη των  αποφάσεων και στην  υλοποίηση, μέσα από τις Επιτροπές γειτονιάς που θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές για άμεση δημοκρατία .

Ο Δημότης και η ποιότητα ζωής είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. 

Ανεξάρτητοι από κόμματα και συμφέροντα.
Διαφάνεια - Αλληλεγγύη
Αποτελεσματικότητα-Απολογισμός.

Πολυσυλλεκτικοί χωρίς ταμπέλες χωρίς χρώματα χωρίς δεσμεύσεις.Το Χαλάνδρι πάνω από τα κόμματα.

 Στο ερώτημα  πού ανήκουμε πολιτικά. Απαντάμε στο Χαλάνδρι  Προερχόμαστε από όλα τα κόμματα έχουμε τις δικές μας πολιτικές θέσεις που τις κρατάμε για τις εθνικές εκλογές και ζητάμε και από εσάς να κάνετε το ίδιο και αυτό το αποδείξαμε στην πράξη με την ανεξάρτητη κάθοδο μας δύο φορές.
Στο τοπικό επίπεδο μας ενώνει το Χαλάνδρι τα προβλήματα του και η ιδεολογία μας για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ανεξαρτησία για μας δεν σημαίνει κατάργηση των κομμάτων ούτε δημιουργία νέου κόμματος αλλά αυτονομία,  αυτοδιαχείριση σε τοπικό επίπεδο. Aποφασίζουμε για την πόλη μας εμείς και όχι τα κόμματα.
Για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού ιδρύσαμε 

την Δημοτική παράταξη 
"Χαλάνδρι – Αναγέννηση Νίκος Πανταζής".
 Η Κίνηση αυτή είναι ένας ανοιχτός χώρος διαρκούς επικοινωνίας, διαλόγου και αγώνα, χωρίς αποκλεισμούς, που επιδιώκει να προσθέσει ένα ακόμη επίπεδο ενωτικής δράσης στο ενεργητικό μας παρόν. 
 Ένα κίνημα που πιστεύει στην κοινωνική Αλληλεγγύη.
 Ένα κίνημα ανανεωμένο, δημοκρατικό, συλλογικό, αποκεντρωμένο,  ανοικτό.
Ένα κίνημα , που σέβεται την αυτονομία,  ενισχύει τις πρωτοβουλίες  των πολιτών και συνεργάζεται μαζί τους.
Ένας φορέας απόλυτα δημοκρατικός, ανοικτός στον πολίτη χωρίς εμπόδια και μηχανισμούς, αλλά με ταυτότητα, με θέση, με στόχους με πρόγραμμα.
Εμείς δεν περιμένουμε να πάρουμε την εξουσία για να δράσουμε. Είμαστε κοντά στον πολίτη μέσα απο τους συλλόγους που είμαστε ιδρυτές και μέλη,στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρωγοί στα προβλήματα των πολιτών.
Γι’αυτό σας καλούμε να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα, μαζί με την κοινωνία μαζί με τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν αλλά και με εκείνους που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην προσωπική τους επιβίωση στην συντηρητική άποψη ότι τίποτα δεν αλλάζει.
 Είναι δική μας επιλογή   
  να αντιστεκόμαστε ή να παραιτούμαστε.
Εμείς επιλέξαμε την παρουσία και τον αγώνα
 και σας προσκαλούμε να τον δώσουμε μαζί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.