Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Συνυπεύθυνοι όλοι μαζί με τον Δήμαρχο για την παρακμή της πόλης


Aναταραχή, επαναληπτικές ψηφοφορίες, ίντριγκες, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου που εξέλεγε τον νέο πρόεδρο και τα μέλη των δύο βασικών επιτροπών της Οικονομικής και Ποιότητας ζωής.
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο και μάλιστα πριν την ψήφιση του  Καλλικράτη είχε και αποτέλεσμα που μπορούσε να δυσκολέψει την πλειοψηφία αφού μια παρόμοια διαφοροποίηση στην ψηφοφορία όπως η χθεσινή (15-11) θα έδινε μαζί με τις (16)ψήφους της αντιπολίτευσης πρόεδρο ακόμη και από την αντιπολίτευση και σε κάθε περίπτωση αποδεκτό από την αντιπολίτευση.


Ο Καλλικράτης όμως εξασφαλίζει στην πλειοψηφία το πρόσωπο του προέδρου αφού υποχρεωτικά ο υποψήφιος επιλέγεται από την πλειοψηφία. Συνεπώς όπως και να ερχόταν τα πράγματα ο νέος πρόεδρος θα ήταν από την πλειοψηφία που διοικεί τον Δήμο απλά δεν θα ήταν η επιλογή του Δημάρχου.
Δεν έχουν νόημα όμως τέτοιες κόντρες όταν ξεκινούν από την διεκδίκηση κάποιας θέσης και μόνο ή από προσωπικές αντιπάθειες.
Σημασία έχουν αν ξεκινούν από πολιτικές διαφοροποιήσεις ή από διαφορετικές στρατηγικές στην άσκηση της εξουσίας και κάτι παρόμοιο δεν φαίνεται.
Θα εξακολουθήσουμε συνεπώς την φθίνουσα πορεία ,με την αδιαφορία και αδυναμία της διοίκησης να σταθεί κοντά στην τοπική κοινωνία, με τους καπάτσους να νέμονται τα λίγα χρήματα που υπάρχουν, με τα Νομικά πρόσωπα και τις Κοινωνικές δομές να υφίστανται κατ'όνομα , με την αγορά να παλεύει για επιβίωση, τα Μπαρ και τις καφετέριες να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά της πόλης, με τα πεζοδρόμια ρημαγμένα τα σκουπίδια μόνιμη συντροφιά , στην πιο σκοτεινή πόλη ακόμη και στο κέντρο.
Θα περάσουμε άλλα δύο χρόνια με την χειρότερη διοίκηση στο Δήμο με εισαγγελείς που θα ερευνούν που πήγαν τα χρήματα για τον Καταυλισμό που θα βοηθούσαν στην μετακίνηση των τσιγγάνων, γιατί δεν έχουμε Δημαρχείο γιατί δεν υπογράφηκε ακόμη η σύμβαση για το Πεύκο Πολίτη, γιατί μένουν εκτός σχεδίου τα( 250) μέτρα γύρω από το Νεκροταφείο, γιατί ξοδεύουμε χρήματα για την ελεγχόμενη στάθμευση όταν στραγγαλίζει το εμπορικό κέντρο, γιατί κλείνουμε (4)παιδικούς σταθμούς και ταυτόχρονα κτίζουμε δύο καινούργιους.
Σε αυτά πρέπει να δώσουν απαντήσεις οι σύμβουλοι της Διοίκηση που διαφοροποιήθηκαν. Αν πράγματι αποφάσισαν να πάνε κόντρα σε αυτή την πολιτική οφείλουν στην πράξη στην συνέχεια να την εμποδίσουν στα Δημοτικά Συμβούλια διαφορετικά είναι συνένοχοι του Δημάρχου και ευθύνονται και οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.