Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Αντίθετοι οι έμποροι του Χαλανδρίου με τις «ανοιχτές Κυριακές»

asimakopoulosΚατηγορηματικά αντίθετος δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος του Χαλανδρίου, διά στόματος του προέδρου του, με τη δυνατότητα που δίνει ο νέος αγορανομικός κώδικας για προαιρετική λειτουργία των μικρών καταστημάτων και τις Κυριακές.
«Αυτό που λέμε όλοι ο συνάδελφοι είναι ότι δεν θέλουμε να είμαστε ανοιχτά τις Κυριακές γιατί το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι ότι οι καταναλωτές δεν έχουν χρόνο, αλλά ότι δεν έχουν διάθεση και χρήματα», τονίζει.


Όπως σημειώνει, «αυτή η εξέλιξη είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν ανοίξουμε τις Κυριακές υποχρεωτικά θα γίνει ελαστικοποίηση του ωραρίου των εργαζομένων μας, καθώς δεν θα αυξηθεί η δουλειά μας, απλώς θα επιμηκυνθεί», υποστηρίζοντας ότι «όλο αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Μάλιστα, δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι «και οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι έχουν οικογένειες και η Κυριακή είναι αφιερωμένη σε αυτές».
Καταλήγοντας, ο κ. Ασημακόπουλος υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο «είναι προπομπός του να ανοίξουν και τα πολυκαταστήματα τις Κυριακές», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο μόνος φορέας που ήταν υπέρ της πρότασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ήταν ο ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος), δηλαδή ο φορέας εκπροσώπησης των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων και μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων ελληνικών και πολυεθνικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.