Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο. Επι τέλους να αρχίσουν να πληρώνουν όσοι καταχρώνται δημόσια αξιώματα.Περιμένω και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων


Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο

Την ποινής της ισόβιας κάθειρξης και στους τρεις πρωταγωνιστές του σκανδάλου της υπεξαίρεσης του δήμου Θεσσαλονίκης, τέως δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τέως γενικό γραμματέα του δήμου και στενό συνεργάτη του πρώτου,  Μιχάλη Λεμούσια, όπως επίσης του πρώην ταμία,  Παναγιώτη Σαξώνη, επέβαλε το μεσημέρι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 17.9 εκατ. ευρώ στον κεντρικό δήμο.
Στο Λεμούσια, το δικαστήριο επέβαλε 18 χρόνια κάθειρξης, ενώ στο Σαξώνη επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Στη φυλακή οι τρεις
Οι τρεις άνδρες συνοδεία  αστυνομικής δύναμης και φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκαν στις φυλακές Διαβατών,  καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Αντίθετα για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.