Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή 'εστειλε ο Γραφάκος στον Κουράση για δήθεν προστασία της Ρεματιάς,αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.Εμείς τους λέμε καθήστε καλά ξεχάστε την Ρεματιά και την αλλαγή του προεδρικού διατάγματος εκεί δεν φθάνει το χέρι σας. θα σας το κόψουμε


ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ. ΓΡΑΦΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

"Αγαπητέ Γιώργο 

Σου αποστέλλω δύο έγγραφα του ΥΠΕΚΑ σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραρεμάτια ζώνη του ρέματος Χαλανδρίου Πεντέλης και αφορούν το ΠΔ προστασίας του ρέματος του ΦΕΚ 659/Δ/1995. 

Το ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ζητήματα. Προτίθεται να δημιουργήσει ομάδα εργασίας για το θέμα με στόχο την τροποποίηση του Π.Δ. προστασίας όπου κριθεί σκόπιμο. 

Εκτιμώ ότι ο Σύνδεσμος της Βιώσιμης Ανάπτυξης Αττικής μπορεί να λάβει πρωτοβουλία για το θέμα στα εξής επίπεδα: 

α. Να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία διαβούλευσης με το ΥΠΕΚΑ για την βελτίωση των όρων του Π.Δ. προστασίας του ρέματος. 

β. Να επισπεύσει τις διαδικασίες είτε για τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης που προβλέπει το διάταγμα, είτε για ανάληψη της των αρμοδιοτήτων του φορέα διαχείρισης από άλλα υφιστάμενο αντίστοιχο φορέα της Αττικής. 

γ. Να επιδιώξει στα πλαίσια του Πράσινου Ταμείου για το έτος 2013 και μετά, την θέσπιση Χρηματοδοτικού Προγράμματος για την καταβολή αποζημιώσεων σε ακίνητα που βρίσκονται στη ζώνη Α του ρέματος, όπως αυτή ορίζεται στο Π.Δ. προστασίας. 

Τα ανωτέρω θέματα τα έχω ερευνήσει αρκετά και είμαι στη διάθεση του συνδέσμου για οποιαδήποτε βοήθεια. 

Φιλικά 

Μανώλης Γραφάκος "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.