Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ" - ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ...ΡΕΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!


πηγή:omerta blog


Δύο «κούρσες» ταξί των συλληφθέντων για τη «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης οδηγούν τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν τεθεί τηλεφωνικές κλήσεις σε ραδιοταξί από κινητά που βρέθηκαν πάνω στους δράστες κατά τη σύλληψή τους. Πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι ήδη οι αξιωματικοί έχουν εξετάσει τους δύο οδηγούς που φέρεται να παρέλαβαν έναν νεαρό κάθε φορά (ενδεχομένως και τον ίδιο) από το σπίτι-κρησφύγετο της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ίχνη τους οδηγούν στα «κρυφά» σημεία του ρέματος Χαλανδρίου.




Κατά τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών στην Κοζάνη, βρέθηκε ο βαρύς οπλισμός που έφεραν κατά τη «δίδυμη» ληστεία. Εκτός από τα δύο καλάσνικοφ, το υποπολυβόλο Σκόρπιον, τα δύο πιστόλια Ζάσταβα και Μπερέτα, αλλά και την επαναληπτική καραμπίνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κινητά τηλέφωνα, τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν τα αναμενόμενα, ότι δηλαδή οι κάρτες από τα κινητά είχαν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την επικοινωνία μεταξύ των δραστών πριν και κατά τη διάρκεια των ληστειών της προηγούμενης Παρασκευής.


Κατά την αναλυτικότερη διερεύνηση, ωστόσο, οι μόνες κλήσεις που «ξεχώρισαν» ήταν προς εταιρεία ραδιοταξί! Οι πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι οι κλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν μόλις λίγες μέρες πριν από τη ληστεία στο Βελβεντό. Από εκεί συνήγαγαν οι Αρχές και το συμπέρασμα ότι οι δράστες έφτασαν στην περιοχή της Κοζάνης δύο μέρες πριν από την ημέρα των ληστειών...

Η επόμενη κίνηση των αξιωματικών ήταν να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες ταξί που είχαν καλέσει οι συλληφθέντες. Με βάση την ημερομηνία και την ώρα κλήσεων, οι ειδικοί έφτασαν στους οδηγούς που φέρεται να είχαν πραγματοποιήσει τις «κούρσες».

Oπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των οδηγών, η «αφετηρία» και των δύο διαδρομών ήταν το σπίτι-κρησφύγετο της οδού Ελ Αλαμέιν στα Σίδερα Χαλανδρίου. Την πρώτη φορά, ένας νεαρός, που φορούσε σκούφο και κασκόλ, ζήτησε από τον οδηγό να τον οδηγήσει στο Ρέμα Χαλανδρίου, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου. Oταν έφτασαν στον προορισμό, ο λιγομίλητος νεαρός ζήτησε από τον ταξιτζή να τον περιμένει. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το ρέμα. Εκεί, σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού, συναντήθηκε με ένα ακόμη άτομο, το οποίο είχε μαζί του δ;yο μεσαίου μεγέθους σάκους. Λίγη ώρα μετά, ο ίδιος νεαρός επέστρεψε στο αυτοκίνητο -χωρίς να κρατάει κάποια από τις αποσκευές- και ζήτησε να τον επιστρέψει στο Χαλάνδρι.

Η δεύτερη κλήση, λίγες μέρες μετά, αφορούσε πάλι την οδό Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι. Αυτή τη φορά, ο προορισμός ήταν η Αγία Παρασκευή και ο νεαρός που κάλεσε το ταξί είχε ο ίδιος δύο σάκους μαζί του. «Πας ταξίδι;» φέρεται να ρώτησε ο οδηγός τον «κουκουλωμένο» πελάτη του. «Οχι. Στα Καλύβια», ήταν η κοφτή απάντηση του νεαρού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός που φέρεται να έκανε και τις δύο διαδρομές είναι ο «Βενιαμίν» των συλληφθέντων Νίκος Ρωμανός, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι κατά την πρώτη διαδρομή, οι δύο νεαροί που είχαν ραντεβού έκρυψαν πρόχειρα τους δύο σάκους κάπου στο ρέμα και για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή. Δεδομένου ότι η ομάδα των 20άρηδων ετοίμαζε το «χτύπημα» στο Βελβεντό, οι ειδικοί δεν αποκλείουν μέσα στους σάκους να βρίσκονταν όπλα.

Την ίδια στιγμή, ερευνώνται τυχόν ίχνη της δράσης των συλληφθέντων στην Αγία Παρασκευή και στα Καλύβια. Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι στα Καλύβια είχε εντοπιστεί το 2011 και γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.