Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη οικονομική ζημία του Δήμου από τις διεκδικήσεις των πιστωτών του Δήμου δικαστικά


Ο Νίκος Πανταζής δήλωσε:
Καμμιά ανοχή στην διοίκηση της καταστροφή της πόλης.
 Πάλι στον εισαγγελέα για την ζημία που υφίσταται ο Δήμος
 από την επιλεκτική εξόφληση νεωτέρων οφειλών και όχι των παλαιών.
Αιτία δημοσίευμα της εφημερίδας μας τα ΝΕΑ του Χαλανδρίου όταν αντικαταστάθηκε ο Διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών επειδή αρνήθηκε να πληρώσει έργο του 2010 ,όταν ο Δήμος χρωστάει έργα του 2005!!!!!!!



Το δημοσίευμα ακολούθησε την ξαφνική αλλαγή το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου χωρίς να δίδεται εξήγηση. Η αφορμή ήταν η άρνηση του κ.Μπαμπανιώτη να εξοφλήσει κατά προτεραιότητα εργολάβο που το έργο του είχε τελειώσει πρόσφατα το 2010 ενώ υπήρχαν εκκρεμότητες από το 2005 που πολλές ήταν και στο όριο της πενταετούς παραγραφής γεγονός που ανάγκαζε τους πιστωτές του Δήμου να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη για να προστατεύσουν τα οφειλόμενα και να επιβαρύνεται ο Δήμος με δικαστικά δικηγορικά έξοδα και τόκους υπερημερίας
Μόνο στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 21/1/2013 είχαμε  τρεις αναθέσεις σε δικηγόρους για προσφυγές πιστωτών μέχρι 5.000 Ευρώ.
Οι εργολάβοι πιστωτές μόλις πληροφορήθηκαν  την αναφερόμενη εξόφληση αρνήθηκαν την συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς το Δήμου και έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτυρία υπογεγραμμένη από 25 τουλάχιστον εργολάβους .
Όλες οι εγκύκλιοι του υπουργείου άλλα και η ηθική υποχρέωση των υπηρεσιών του Δήμου είναι στην κατεύθυνση να εκπληρώνει ο Δήμος τις υποχρεώσεις με μια λογική σειρά κάτι που δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Το αποτέλεσμα της καθυστέρησης εξόφλησης των παλαιότερων οφειλών είναι να επιβαρύνεται ο Δήμος πολλαπλάσια από τις προσφυγές στην δικαιοσύνη.
 Μια πράξη χαριστική κατά την γνώμης μας έγινε αιτία να ζημιωθεί ο Δήμος  από τις προσφυγές πιστωτών που αφορούν προμήθειες  μικρών ποσών και από τις διαταγές πληρωμών που εκδίδονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.