Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Tσουνάμι.........κι όμως είναι στο Χαλάνδρι



 

 Βιβλική καταστροφή απίστευτες εικόνες από αυτοκίνητα, κλαδιά, λάσπες, σ’ενα κουβάρι και τους κατοίκους απελπισμένους να προσπαθούν να σώσουν τα υπόγεια των σπιτιών που πλημμύρησαν.

Εργάτες του Δήμου και πολίτες δουλεύουν σκληρά για να απεγκλωβίσουν αυτοκίνητα να ανοίξουν τους δρόμους και να μαζέψουν την λάσπη και τα κλαδιά.
 

Πάντα τέτοιες στιγμές θυμόμαστε τι έπρεπε να κάνουμε για να προλάβουμε την καταστροφή και μετά από λίγες μέρες όταν περάσει η μπόρα ξαναγυρίζουμε στην απραξία μας .

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πλημύρα στον Συνοικισμό. Αλλωστε η ρεματιά σκεπάσθηκε σε αυτό το σημείο από την Γρίβα ,Σολωμού ,Επιδαύρου, Μικράς Ασίας και ποταμού Καλαμά γιαυτό τον λόγο. Οι δύο γέφυρες στην Γρίβα και στην Σολωμού και Καλαμά εκτός της μικρής στροφής  έχουν  και μικρό  άνοιγμα  για να περάσει τόσο μεγάλος όγκος νερού. Όταν  όπως είναι φυσικό ένα μέρος τους φράξει από κλαδιά και κορμούς δένδρων όπως έγινε σήμερα τότε η ρεματιά υπερχειλίζει και επιτίθεται σε αυτοκίνητα και σπίτια. Ένας τεράστιος κορμός έφραξε την γέφυρα της Γριβα –Καλαμά και έστειλε το νερό στους δρόμους. Μετά από λίγο από την πίεση ο κορμός ξέφυγε και μετακινήθηκε στην άλλη γέφυρα της Σολομού που φρακάρισε απάνω στον αγωγό της ύδρευσης που κινδυνεύει να σπάσει και να αφήσει χωρίς νερό όλη την περιοχή.
 

Τα νερά ξέφυγαν και έπνιξαν την περιοχή

Η ευθύνη της διοίκησης του Δήμου είναι ότι δεν έκανε τίποτα απολύτως για να προλάβει το κακό. Γνώριζε την ακαταλληλότητα των γεφυρών  και θυμίζουμε ότι πολλές φορές σαν αντιπολίτευση ζητήσαμε να ληφθεί πρόνοια όχι μόνο γιαυτές που προανέφερα άλλα και για την γέφυρα στην Γυφτόπουλου στην λαϊκή και την γέφυρα της Βάρναλη. Όπως επίσης πολλές φορές μιλήσαμε για τους αγωγού όμβριων που λείπουν σε κάποια σημεία και στο Πολύδροσο στην Σάμου και Κριεζή.
 

 Τώρα και μετά την καταστροφή ξύπνησε ο Δήμαρχος και μιλάει για έργα που θα γίνουν μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια.

Η ευθύνη της διοίκησης είναι στην έλλειψη βασικών μηχανημάτων για να μπορεί να παρέμβει σε περιπτώσεις θεομηνιών. Έτσι οι κάτοικοι άλλα και οι εργαζόμενοι στον Δήμο μάζευαν κλαδιά με τα χέρια και μετακινούσαν τόνους λάσπη με φτυάρια
 

Η ευθύνη της διοίκηση είναι στην ελλιπή προετοιμασία της να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις. Αλήθεια τι γίνανε εκείνα τα περίφημα σχέδια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που χρυσοπληρώθηκαν και ο προηγούμενος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών διαφήμιζε.

Η ευθύνη της διοίκηση είναι στην εγκατάλειψη των εργαζομένων στο χώρο χωρίς σχεδιασμό χωρίς στρατηγική, να αντιμετωπίσουν την καταστροφή με το φιλότιμο

Εμείς γίναμε γραφικοί με το να διαμαρτυρόμαστε και για τα έργα στο Πάτημα που έχουν εγκαταλειφτεί και πνίγηκε και εκεί η περιοχή από το Ρέμα του Αγίου Αντωνίου. Αλλα στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
 

Εμείς ρωτάμε ξανά γιατί καθυστερούν τα έργα των όμβριων στο Πάτημα τi γίνεται με τα έργα στο ρέμα που αν είχαν γίνει  δεν θα μιλούσαμε σήμερα. Τι γίνεται με τους αγωγούς όμβριων στην περιοχή Συνοικισμού και Πολύδροσου.

Πως σκέφτεται ο Δήμος να συμπαρασταθεί στους πληγέντες συμπολίτες μας από την πλημύρα .Προτείνουμε να αποζημιωθούν για τις ζημιές και να βοηθηθούν με τα μηχανήματα του Δήμου στον καθαρισμό των υπογείων που γέμισαν με λάσπη.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.