Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013, 19:37

 


Σαράντα χρόνια μετά. Νοέμβριος 2013. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φωνάζοντας το διαχρονικό σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και μηνύματα κατά του φασισμού της Χούντας.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εμφανώς περισσότερη από πέρυσι. Χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στην καθιερωμένη πορεία ενώ δεκάδες μπλοκ διαδηλωτών εμφανίστηκαν από διάφορες γωνιές της πρωτεύουσας. Οι φοιτητές με την αιματοβαμμένη ελληνική σημαία της εξέγερσης έφτασαν λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα στην αμερικανική πρεσβεία.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20.00 μ.μ. Την ίδια ώρα οι σταθμοί του μετρό που είχαν κλείσει από το μεσημέρι άρχισαν να λειτουργούν. 

Το zougla.gr και η zouglatv σας μετέδωσαν λεπτό προς λεπτό με ζωντανή εικόνα όλες τις εκδηλώσεις μνήμης και τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Το χρονικό των σημερινών κινητοποιήσεων:

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την πορεία από το ίδρυμα μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία.

Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας που δρομολογήθηκαν για την πορεία της Κυριακής λόγω της 40ής επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν δρακόντεια. Μάλιστα, ήδη από νωρίς είχαν γίνει προσαγωγές για προληπτικούς λόγους. Τελικά μέχρι στιγμής (19.30), έχουν σημειωθεί 149 προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Χιλιάδες κόσμου στην αμερικανική πρεσβεία


Πανοραμική φωτογραφία από την αμερικανική πρεσβεία





Οι πρώτοι διαδηλωτές έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.