Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Για ένα 24ωρο ακόμα το λουκέτο στα ΑΕΙ

Αποστάσεις κρατούν οι πρυτάνεις, οι σχολές ανακοινώνουν πρόγραμμα μαθημάτων, το ΑΣΕΠ έχει αναρτήσει πίνακες και το ΣτΕ απέρριψε τις ενστάσεις
Για ένα 24ωρο ακόμα το λουκέτο στα ΑΕΙ
Διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων διαμαρτύρονται έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας
1
εκτύπωση  
 
Εικοσιτετράωρη απεργία για τη Δευτέρα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ. Η εικόνα που έδιναν την περασμένη εβδομάδα τα δύο εμβληματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας έχει εμφανώς αλλάξει. Οι σύλλογοι υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν εμφάνισαν προτάσεις για συνέχιση της απεργίας τους και την ερχόμενη εβδομάδα. Αποτέλεσμα που εμφανώς συνδέεται με την έλλειψη απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στα δύο πανεπιστήμια, αλλά και με τη διαφωνία όσων τελικά συμμετείχαν σε αυτές.

Το ΑΣΕΠ ήδη έχει ξεκινήσει...
Οι νομικοί δρόμοι που επέλεξαν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων κατά της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας φαίνεται ότι έχουν ήδη κλείσει, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής - αυτές ανέμεναν οι πρυτανικές Αρχές για να καθορίσουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες. Ετσι, η διαδικασία επιλογής των υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν (θλιβερή, όπως είναι φυσικό, καθώς πολλοί θα μείνουν χωρίς δουλειά) έχει ξεκινήσει ήδη από το ΑΣΕΠ.

Ολα δείχνουν ότι η Ομοσπονδία του κλάδου, που συνεδριάζει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν θα επεκτείνει την απεργία της και για ενδέκατη εβδομάδα, καθώς δεν έχει εκδοθεί για να επικυρώσει καμία αντίστοιχη πρόταση των συλλόγων της στα δύο ιδρύματα.

Αποστάσεις από τους απεργούς που κρατούν επί δίμηνο κλειστά τα δύο ΑΕΙ φαίνεται ότι κρατούν πλέον και οι διοικήσεις των ιδρυμάτων. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών ήδη ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα του εξαμήνου ξεκινούν στις 19 του μήνα, ενώ καταρτίστηκε στις σχολές πρόγραμμα εξετάσεων.

«Πρέπει επιτέλους να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε το πανεπιστήμιο να ανοίξει»
 λέει στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Θεόδωρος Φορτσάκης. «Αν οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίσουν την απεργία τους πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες με τη συνεργασία πανεπιστημίου και υπουργείου Παιδείας ώστε να προσληφθούν διοικητικοί υπάλληλοι ως έκτακτο προσωπικό και να ανοίξει το ίδρυμα. Αλλη λύση δεν βλέπω να υπάρχει» επισημαίνει ο κ. Φορτσάκης και συμπληρώνει: «Η Σύγκλητος του Ιδρύματος έχει υποχρέωση αποτελέσματος, δεν βρίσκεται εκεί για την έκφραση επιθυμιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.