Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κριτική ματιά των Δημοτικών εκλογών στο Χαλάνδρι.Σήμερα με ηρεμία μπορούμε να συζητήσουμε γιατί δεν τα κατάφερε ο συνδυασμός του Γιάννη Λαδόπουλου παρα το δυναμικό ξεκίνημα και την καταπληκτική δουλειά των Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων

Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη

Η συνεργασία Λαδόπουλου- Πανταζή  στο Χαλάνδρι δεν κατάφερε να περάσει την δεύτερη Κυριακή και έτσι χάθηκε μοναδική ευκαιρία να κερδηθεί ο Δήμος ,αφού ήταν βέβαιο ότι  όποιος κατάφερνε να περάσει στον δεύτερο γύρο θα ήταν και ο νικητής. Κάποιοι μάλιστα υπεραισιόδοξοι προέβλεπαν και το ενδεχόμενο να μην  καταφέρει ο Κουράσης  να περάσει στο δεύτερο γύρο.
Γεγονός πάντως της αναμέτρησης ήταν η δυσφορία του κόσμου για την διοίκηση του Κουράση  που την εισέπραττες σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα τη πόλης και το καλό πέρασμα της υποψηφιότητας Λαδόπουλου. Το αποτέλεσμα της   πρώτης  Κυριακής  έφερε τον Κουράση πρώτο με το εκπληκτικό  ανέλπιστο27% και την Αντίσταση με τους Πολίτες  δεύτερη με 17% , που όλοι πάντως  την υπολόγιζαν μέσα στους τρεις πρώτους.
 Ο Συνδυασμός Λαδόπουλου-Πανταζή  έμεινε στο 13% αφού δεν κατάφερε να συρρικνώσει το ποσοστό Κουράση την πρώτη Κυριακή εκεί που η λογική και οι εκτιμήσεις το έφεραν γύρο στο 22%
Ο Νίκο Πανταζής  που ρωτήθηκε για τα αίτια της αποτυχία του Συνδυασμού  να περάσει την δεύτερη Κυριακή μας είπε:
Γίνανε λάθη που εκ’των υστέρων βέβαια δεν έχει σημασία να τα εντοπίσεις ,αλλά πάντα είναι χρήσιμο και απαραίτητο να τα συζητήσεις .
Η Στρατηγική  και ο σχεδιασμός  προέβλεπε τριπλή συμμαχία Λαδόπουλου –Πανταζή –Ανδρεόπουλου.
 Μια τριπλή συμμαχία θα κέρδιζε τον Δήμο με άνεση και θα υποχρέωνε κατά πάσα πιθανότητα και τον συνδυασμό του Θωμά-Παττακού και την ΔΗΜΑΡ  να συνεργασθεί οπότε μπορεί να κερδίζαμε από την πρώτη Κυριακή.
Αυτό επιδιώχθηκε με πολλαπλές  συναντήσεις των επικεφαλής αλλά δεν ευοδώθηκε εξαιτίας της επιμονής  του Ανδρεόπουλου να ηγηθεί του Συνδυασμού παρά  την υποχώρηση του Πανταζή που τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητα Λαδόπουλου που είχε εξασφαλίσει την στήριξη από τους  ανεξάρτητους δημοτικούς  συμβούλους που διεμβόλιζαν τον Κουράση
 Για την μη επίτευξη της συμμαχίας εκτός του Ανδρεόπουλου ,ευθύνη έχει ο Παττακός που υποστήριξε τον Θωμά και στην ουσία όπως κανει πάντα μετα την αποχώρηση του από τον Δήμο τορπίλισε την ενότητα  ,φταίει το τοπικό ΠΑΣΟΚ που έδωσε την στήριξη και πάλι στον Ανδρεόπουλο, κυρίως  όμως φταίνε όλοι  όσοι  παρέμειναν  στον Συνδυασμό του Ανδρεόπουλου παρά την σκληρή κριτική που του ασκούσαν.
Έτσι εκ των πραγμάτων παρέμεινε η συμμαχία Λαδόπουλου –Πανταζή, μια συνεργασία που συνδύαζε εμπειρία και μαχητικότητα και έπρεπε να γίνει γνωστή στον κόσμο
Δυστυχώς  αυτό όχι δεν έγινε ,αλλά προκλητικά αγνοήθηκε. Μάλιστα μετά την κεντρική παρουσίαση του Συνδυασμού  που μίλησαν όλοι εκτός του Νίκου Πανταζή ακολούθησε η έκδοση  του ενημερωτικού φυλλαδίου που δεν αναφέρεται και πάλι  ούτε λέξη για την  συνεργασία των δύο Συνδυασμών, δεν το κρύβω  μάλιστα ότι δέχθηκα την πίεση των στελεχών μου που ζητούσαν την αποχώρηση από τον Συνδυασμό και την αυτόνομη κάθοδο μας, κάτι που προς στιγμή άρχισα να σκέπτομαι σοβαρά.
Έτσι μετά την αποτυχία της  πολλαπλής  συνεργασίας  απαξιώθηκε η διπλή συμμαχία που η προβολή της μπορεί από μόνη  της να μας έδινε αυτό το 3% που χρειαζόμασταν για την δεύτερη θέση. Σε κάθε περίπτωση η προβολή της συνεργασίας θα μας έδινε 1% ακόμη. . Για να αντιληφθεί κάποιος την δυναμική  , οι 12 υποψήφιοι του συνδυασμού που προτάθηκαν από το Χαλάνδρι –Αναγέννηση –Νίκος Πανταζής πήραν 1350 σταυρούς ,σχεδόν τους μισούς του Συνδυασμού.

Αύριο τοποθέτηση Νίκου Πανταζή με θέμα 
Τι λάθη κάναμε;














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.