Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοτικές Εκλογές στο Χαλάνδρι.Τι λάθη κάναμε;Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη

Τι λάθη κάναμε;
Γιατί αποτύχαμε;
1)Πέρα από την υποβάθμιση τη συνεργασίας που αναφέρθηκα σε προηγούμονο άρθρο
Κάναμε και άλλα πολλά λάθη που αρκετά αν και τα διαπιστώσαμε δεν τα αντιμετωπίσαμε .

Στην πρώτη συγκέντρωση του Συνδυασμού δόθηκε η εντύπωση ότι υπάρχει μια οργανωτική επιτροπή που έχει την ευθύνη  της  παρουσίας του Συνδυασμού. Μάλιστα η τοποθέτηση του Μπότση εντυπωσίασε. Όμως στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κανείς σχεδιασμός  δράσης  ούτε ένα κεντρικό όργανο που θα καθοδηγούσε τον Συνδυασμό.
Όσα συνεπώς πρόεκυψαν στην συνέχεια με τις  εκδηλώσεις ,με τα φυλλάδια , με την Ιστοσελίδα, με τι εξορμήσεις ήταν απόλυτα φυσιολογικά και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.
2)Δεύτερο συνεπώς σοβαρότατο λάθος η έλλειψη τη Συντονιστικής επιτροπής από ειδικούς, που θα κάλυπτε τις αδυναμίες που οι ίδιοι δεν μπορούσαμε να δούμε αφού τρέχαμε από σπίτι σε σπίτι.  
Δεύτερη απώλεια 1%
3)Η δυναμική του Συνδυασμού εκτός της συνεργασίας με τον Νίκο  Πανταζή, οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό  στην συνεργασία με τους συμβούλους που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον Κουράση.
 Ο Ανδριανάκης , η Καυκάλα, ο Σταύρου, δώσανε την μάχη μαζί μας, κάποιοι άλλοι όμως δεν συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο και όπως και να το κάνουμε η βοήθεια τους ήταν πολύ μικρότερη από εκείνη που θα μας έδινε η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο. Σοβαρότατο λάθος συνεπώς η μη συμμετοχή αυτών των συμβούλων στο ψηφοδέλτιο και απώλεια 2%.
4)Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν  στελέχη  της νεολαίας  και πολλά νέα παιδιά επαγγελματίες , πολλές νεαρές  γυναίκες ,που έπρεπε κατά την γνώμη μου να προβληθούν κατά προτεραιότητα ,για να κινητοποιήσουν ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας που οι παλαιότεροι λόγω ηλικίας αδυνατούσαμε να προσεγγίσουμε, αλλά ταυτόχρονα να τονίσουν και το κομμάτι της Ανανέωσης των προσώπων που ήταν εντυπωσιακή στην σύνθεση του ψηφοδελτίου . Ακόμη μία απώλεια 1-2%, ίσως και μεγαλύτερη, εξ’αιτίας τη ανάγκης των πολιτών για νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή,
5)Λίγες μέρες πριν την κατάθεση του Συνδυασμού το Υπουργείο αποφασίζει την αύξηση των υποψηφίων από (60)σε (80) και  μας έδινε τι δικαίωμα να βάλουμε και άλλους (20)υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο. Αν το κάναμε με μέσο αριθμό ψήφων για τον καθένα τους (40 σταυρούς) θα συγκεντρώναμε ένα 3-4% ακόμη.
Κάνω τους υπολογισμούς των ποσοστών με την μικρότερη ποσόστωση για να αποδείξω ότι χάσαμε τον δήμο από λάθη δικά μας,αφου ήταν πολύ εύκολο να πετύχουμε ενα 19% που θα έφερνε τον Συνδυασμό στην δεύτερη θεση και στην νίκη την δεύτερη Κυριακή.

Αύριο Τι πρέπει να κάνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.