Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιους πέντε δήμους, «στέλνει» στην Εισαγγελέα ο Κυρ. Μητσοτάκης.Mέσα και το Χαλανδρι

Δεν συμφωνούμε με την παραπομπή των αιρετών στην δικαιοσύνη. Στηρίζουμε την επιχειρηματολογία της απόφασης και την πολιτική απόφαση του Δημάρχου και του Συμβουλίου,είχαμε όμως τονίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ,οτι η κάλυψη είναι μόνο πολιτική και ότι θα κινδυνεύσουν κάποια στιγμή οι υπαλληλοι,οι οποίοι δεν καλύπτονται απο το εντέλεσθε του δημάρχου για να κανουν ή να μην κάνουν κατι που ο νόμος προβλέπει.

Αναρτήθηκε: 25.09.2014
ΜητσοτάκηςΤις εκθέσεις των επιθεωρητών – ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για άρνηση ελέγχου των περιπτώσεων μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου έστειλε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ειδικότερα, οι πέντε δήμοι (από τους συνολικά δέκα που ελέγχθηκαν) για τους οποίους έχουν εκδοθεί εκθέσεις άρνησης του ελέγχου, οι οποίες διαβιβάστηκαν λόγω αρμοδιότητας και στον Υπουργό Εσωτερικών, είναι οι Δήμοι Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου.
Σημειώνεται ότι στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ασπροπύργου και Ρεθύμνης, η διαδικασία επανελέγχου εξελίσσεται κανονικά και τα αρμόδια όργανα συνεργάζονται και παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στα κλιμάκια των ελεγκτών. Αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ το αμέσως προσεχές   διάστημα θα επεκταθεί και σε άλλους φορείς.
Σε δηλώσεις του οπ κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η εφαρμογή των νόμων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους ελεγχόμενους φορείς, αλλά φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται το αυτονόητο, δηλαδή τον έλεγχο νομιμότητας. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.